Raketter avfyres fra tett befolkede områder på Gazastripen mot sivilbefolkningen i Israel. (Foto: Flash90)

Her blir STADIG FLERE løgner og halvsannheter om Gaza og Hamas avslørt

MIFF korrigerer feil som stadig blir framsatt om Gaza og Hamas.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Har du tips til andre løger og halvsannheter? – Skriv i kommentarfeltet under eller send e-post til post@miff.no. Denne artikkelene ble først publisert 19. oktober, men er siden oppdatert flere ganger.

Se også anklager mot Israel i FNs menneskerettighetsråd, og israelernes gode svar på disse anklagene.

Se også Feil og mangler ved VGs faktaside om konflikten.

«Det er en voldsspiral»

Israels anklagere mener israelske forsvarsoperasjoner etter at landet er blitt utsatt for terror bidrar til en voldsspiral. Hovedtanken bak voldsspiral-anklagen mot Israel [for det er selvsagt den jødiske staten som skal legge ned våpen først], bygger på at terroren er motivert av hevnlyst hos frustrerte individer som ikke ser andre alternativer. Historien viser imidlertid at terroren som er rettet mot Israel er del av en godt planlagt og virkningsfull strategi valgt av det palestinske lederskapet. Bak 7. oktober-massakren og annen terror mot Israel ligger fire mål:

1. Å provosere frem en kraftig israelsk gjengjeldelse som verdensopinionen dømmer til «overdreven bruk av styrke».

2. Grupper som Hamas har interesse av å drive den israelske befolkning mot høyre politisk, for å redusere utsiktene til en forhandlingsløsning som sikrer fremtiden til en stat med jødisk flertall.

3. Å drepe så mange israelere som mulig. Forsøke å skremme Israel til underdanighet.

4. Å tilfredsstille den arabiske opinionen som alt for ofte blir undervist i klasserom, moskeer og media at drap på jøder er en forpliktelse.

Disse fire punktene ble først formulert i en artikkel som MIFF publiserte for 19 år siden, men det gjelder fortsatt.

«Bilder fra Gaza kommer fra uavhengige kilder»

Hamas kontrollerer nyhetsformidlingen fra Gaza. Nesten all bilder og videoer som kommer gjennom utenlandske nyhetsbyråer, og blir brukt i norske medier, er levert av lokale palestinere som enten støtter Hamas eller frykter Hamas. Slik har det vært i mange år, påpeker Matti Friedman, en canadisk-israelsk journalist som tidligere har jobbet for nyhetsbyrået AP.

Artikkelen som ble fjernet fra nrk.no under forrige runde av konflikt i 2021 forteller hva Israels fiender ikke vil du skal vite om Israels bombing, og hvordan terrororganisasjonen Hamas kontrollerer narrativet som kommer ut av Gaza med trusler og vold.

«Israel hevner seg etter prinsippet øye for øye, tann for tann»

Israels militære operasjoner mot Hamas og Islamsk Jihad på Gaza-stripen er ikke en hevn, men har som mål å ødelegge terrororganisasjonene militære kapasitet. Hensikten er å gjøre det umulig for terroristene å gjenta en brutal og bestialsk massakre som den vi så 7. oktober. Israel ønsker også å avskrekke andre aktører som går med angreps- og utslettelsesplaner (fremst blant dem er Iran og Hizbollah).

“Øye for øye” er muligens et straffeprinsipp i Hammurabis lov, men ikke etter jødenes Torah. “Øye for øye” er her et erstatningsprinsipp, et øye skal erstattes med et øyes verdi. Anklager om at dette motiverer til en jødisk hevn er et av de mest gjennomgående antisemittiske angrep på jødisk lovgivning gjennom århundrene. Da Lovdata kom med lignende feiltolkning av jødisk lov i 2012, ble artikkelen fjernet umiddelbart da dette ble påpekt av Øyvind Bernatek. I jødisk tradisjon er “øye for øye” en human erstatningsregel som kan måle seg med det beste og mest humane i dagens moderne lovgivning, skrev advokat Jan Benjamin Rødner i MIFFs hovedstyre den gang.

«Gaza er tom for drivstoff, mat og medisiner»

Dette er en løgn. Hamas har i årevis bygget opp lagre av drivstoff, mat og medisiner, i tillegg til ammunisjon og våpen, skrev New York Times 27. oktober. De baserte seg på arabiske og vestlige kilder. Hamas har nok materialer på lager til å krige i tre til fire måneder uten nye forsyninger, sier en høytstående libanesisk kilde til den amerikanske avisen.

Hamas har lagrene sine i underjordiske anlegg, uten å gi tilgang til sivilbefolkningen. Det er rapportert at Hamas gir drivstoff for å holde strømaggregatene ved sykehusene i gang. Dette er fordi Hamas har bygget kommandosentraler under sykehusene, og er derfor interessert i at sykehusene ikke blir evakuert.

MIFF påpekte i forrige uke til ledelsen i EU: Humanitær hjelp til Gaza blir misbrukt av Hamas til skade for sivilbefolkningen

«Det bør sendes fredsbevarende styrker fra FN til Gaza»

Etter den andre Libanon-krigen i 2006 har FN-styrker i Sør-Libanon hatt som mandat å hindre militær oppbygging av terrororganisasjonen Hizbollah. FN har fullstendig sviktet i sitt ansvar, og nå har denne Iran-kontrollerte terrorgruppen 150.000 raketter siktet inn mot israelske byer.

«Hamas er ikke Palestina»

Hamas har i lang tid vært den mest dominerende politiske gruppen i Palestina. Palestinske selvstyremyndigheter har ikke tatt avstand fra 7. oktober-massakren, og tvert imot påpekt at utryddelse av jøder er en del av muslimers religiøse plikt.

PA blir kontrollert av Fatah-bevegelsen til PA-president Mahmoud Abbas. Etter 7. oktober-massakren er det mange eksempler på at Fatah-ledere har uttrykt støtte til massakren, og på Vestbredden blir palestinske barn tatt med på feiring av massakren. «Blodet til [Hamas-]heltene vil bli en forbannelse som fjerner okkupanten [Israel],» sier Mahmoud Al-Aloul, nestleder i Fatah.

«Israel bryter folkeretten»

Det er Hamas som begår krigsforbrytelser, ikke Israel. Ja, Hamas må holdes ansvarlige for tredoble krigsforbrytelser. Deres barbariske angrep på israelske byer er en krigsforbrytelse. Deres bruk av sivile i Gaza som menneskelige skjold (sammen med deres overtakelse av moskeer, skoler og sykehus som baser for militære aksjoner og lagring av våpen er en annen krigsforbrytelse i tillegg. Og deres innsats for å vanskeliggjøre evakuering av sivilbefolkningen fra krigssonen (og i hvert fall i ett tilfelle deres bombing av en sivil evakueringskonvoi som resulterte i mer enn 80 døde), representerer et tredje lag krigsforbrytelser.

«Våpenhvile nå er det eneste riktige»

Fortell det til Hamas, som startet krigen og fortsetter å angripe Israel med raketter hver dag! En våpenhvile nå ville være en seier for de radikale islamistiske angriperne og et nederlag for Israel. Ropet om en øyeblikkelig våpenhvile er ment til å nøytralisere Israel, la det ligge utsatt til og være svekket før de neste angrepene som med sikkerhet vil komme fra Hamas, Hezbollah og andre stedfortredere for Den islamske republikken Iran.

«Hamas representerer ikke palestinerne i Gaza»

Palestinerne i Gaza ga Hamas valgseier i 2006. Titusenvis av palestinere i Gaza har stilt opp som terrorister for Hamas. Hundretusenvis av palestinere i Gaza jublet etter massakren på 1400 israelere 7. oktober. Les mer i artikkeklen Ti myter som må knuses om Israels forsvarskrig. «Dette betyr ikke at Israel kan eller bør anse enhver palestinsk husholdning i Gaza som et mål. Overhodet ikke. Men det betyr at de sentimentale følelsesutbruddene som skal forskjønne mange onde palestinere, binde Israels hender på ryggen i en krigstid og svekke vestlig besluttsomhet i støtten til Israel – er helt malplassert.»

«At flere palestinere enn israelere blir drept må bety at Israel må fordømmes»

Det store flertallet palestinere drept de siste tiårene er terrorister. Det store flertallet israelere drept i samme periode er sivile. Det store flertallet palestinere drept er terrorister av den typen som gjennomførte 7. oktober-massakren i Israel. Les mer i artikkelen Løgn, forbannet løgn og VGs statistikk.

«Nesten halvparten av boligene på Gaza-stripen er ødelagt»

Statsminister Jonas Gahr Støre serverte flere feil da han var gjest direkte i NRK Dagsrevyen onsdag kveld. En av påstandene som det var lett å faktasjekke, var påstanden om at «nær halvparten av bygningene er ødelagt». Også svaret fra statsministerens kontor bekrefter at Støre sa feil.

«Norges naboland er like kritisk til Israel som den norske regjeringen»

Feil. Det eneste nabolandet til Norge som er like kritisk til Israel er Russland. Alle nordiske land og våre viktigste europeiske allierte Tyskland og Storbritannia avstod fra å stemme for FN-resolusjonen 27. oktober. Norge stemte for.

– Punktene under er fra første utgave av artikkelen fra 19. oktober. –

«Hamas er en motstandsbevegelse slik som «Gutta på skauen» under andre verdenskrig»

Hamas er ingen palestinsk frigjøringsorganisasjon, slik Palestinakomiteen feirer dem som, men en jihadistisk terrororganisasjon med mål om å opprette et storkalifat akkurat som Islamsk Stat. Når de snakker om «frigjøring av Palestina» er det bare et springbrett mot dette målet. Det ultimate målet deres er å legge alle verdens mennesker «under islams skygge» (artikkel 6 i charteret).

Å sammenligne Hamas med «Gutta på skauen» er horribelt og en direkte nedverdigelse av hjemmefronten under andre verdenskrig. «Gutta på skauen» drepte ikke sivile verken av militære hensyn eller av religiøse mål om å oppnå billett til paradis eller som ren forlystelse. I Gaza feires voldtektene og drapene av barn, kvinner og menn. Hamas-terroristene er stolte av å ydmyke og torturere sine fiender på den mest skammelige måten. Hamas-soldatene er feige og æreløse og går på angrep på forsvarsløse sivile i stedet for å kjempe soldat mot soldat. 

«Gutta på skauen» kjempet mot en nazistisk ideologi hvor jødehatet var en svært dominerende faktor. Den samme ideologien gjennomsyrer Hamas og jødehat og opplæring i jihad er en del av pensum i den palestinske skolen.

Hamas har som mål å utslette Israel. Det blir ingen fred før Hamas anerkjenner Israel sin rett til å leve med trygge grenser.

«Hamas-krigere»

Selv om statsminister Jonas Gahr Støre har kalt Hamas for en terrororganisasjon, så fortsetter de norske mediene å omtale terroristene til Hamas og Islamsk Jihad for «krigere».

«Gaza er verdens største fengsel»

Før 7. oktober tillot Israel tusenvis av palestinere fra Gaza å komme inn på jobb i Israel. Israel har de siste årene mangedoblet antallet arbeidstillatelser for palestinere på Gazastripen. Mange tjener ti ganger mer i Israel enn på Gaza, rapporterte MIFF i august 2022. Ifølge OCHA var det 121.000 grensepasseringer inn og ut av Gaza i august 2023, et rekordhøyt nivå.

I en NTB-artikkel skrev nyhetsbyrået at at grenseovergangen Rafah mellom Gazastripen og Egypt har «vært stengt siden 2005», etter «en avtale med Israel». Men dette er ikke annet enn fake news fra NTB, påpekte MIFF 14. oktober.

Palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen har hatt en klar økning i FNs levekårsindeks (Human Development Index, HDI) i perioden 2004 til 2021. I 2021 var gjennomsnittlig HDI-indeks på verdensbasis på 0,722 poengFlere av regionene i de palestinske selvstyremyndighetene ligger over dette nivået  – Salfit, Ramallah, Al-Bireh og Jeriko på 0,727 og Jenin, Tubas, Tulkarm, Nablus og Qalqilya på 0,723. Øst-Jerusalem ligger like under det globale gjennomsnittet (0,721). Også regionene med lavest levekår, Gaza by og Nord-Gaza (0,699) har hatt en klar vekst fra 2004 (da var nivået 0,638).

«Gaza er hermetisk lukket»

Israels fiender har hevdet at Gaza er hermetisk lukket i årevis. Men etter at Israel faktisk stengte for forsyninger etter massakren 7. oktober, klager de samme personene på at tilførsel nå er stanset! Hvor er logikken. Dermed avslører de sin egen årelange løgn. Israel har levert strøm, vann, drivstoff og alle varer som ikke kan misbrukes militært gjennom grensestasjonene.

I 2022 satte palestinske aktivister i gang en kampanje i protest mot Hamas, hvor de holdt den islamistiske bevegelsen ansvarlig for fattigdom, arbeidsledighet og tøffe økonomiske og humanitære forhold på Gazastripen. Protestene mot Hamas flammet opp igjen i 2023. Hamas-terroristene slo hardt ned på demonstrantene.

Hamas-lederskapet bor i flotte villaer, kjører dyre biler og spiser på luksusrestauranter. Og topplederne bor ikke på Gaza engang,. Den øverste ledelsen i Hamas bor blant annet i Qatar og Egypt, hvor de lever godt med sine formuer på flere milliarder kroner.

«Gaza er under blokade»

Før 7. oktober var ikke Gaza under blokade, kun våpenblokade. Det gikk hundrevis av semitrailere med varer og medisiner fra Israel til Gaza hver eneste dag. Strøm og vann ble levert. Hvilken annen nasjon ville ha behandlet sin fiende på samme humane måte?

Ti tusen palestinere på Gazastripen jobber for den israelske moteindustrien, rapporterte et saudi-arabisk nyhetsbyrå i 2022.

Etter 7. oktober er Gaza under blokade. «Blokade er en lovlig krigføringsmetode. Men hvis sivilbefolkningen blir utsatt for utsulting eller tilsvarende, har man plikt til å slippe inn hjelpesendinger. Denne plikten blir ikke aktuell før det har gått noe tid. En endelig vurdering kan derfor ikke skje ennå,» skriver Arne Willy Dahl, tidligere generaladvokat for Forsvaret. Israel har gått med på å slippe inn humanitære forsyninger via Egypt. For en mer detaljert juridisk drøftning om blokaden, les denne artikkelen av professor Avi Bell

«Gaza er okkupert»

Israel trakk seg helt ut av Gaza-stripen i 2005, alle bosettere og alle soldater. De som anklager Israel for å okkupere Gaza-stripen, bruker en helt annen definisjon av ordet enn det som ellers er vanlig. De kan henvise til at «FN sier Gaza er okkupert», men det betyr ikke at det er sant. FN-systemet er i flere tiår blitt benyttet av palestinerne og deres allierte blant arabiske, muslimske og ikke-demokratiske land til å kritisere og fordømme Israel på urettferdig grunnlag. 

«Gaza er et av verdens mest tettbefolkede områder»

Flere av bydelene i Oslo har høyere befolkningstetthet enn Gaza. Innenfor kommunegrensene til Paris bor det over 2,2 millioner mennesker på mindre enn en tredel av Gazas areal, skrev MIFF i 2012. Paris er 105 kvadratkilometer  og tettheten er nesten fem ganger større enn på Gaza-stripen. Det finnes et stort antall byer i verden hvor mennesker bor mye tettere enn på Gaza-stripen.

Klikk her hvis du vil ha svar på ofte stilte spørsmål og lese mer om grunnlaget for Israel.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart