Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Lindmos usanne og demoniserende stempling av Israel

Anne Lindmo fredag 2. februar 2024. (Skjermdump fra NRK)
Anne Lindmo tar feil. Det foregår ikke noe folkemord i Gaza.

Anne Lindmo har vært på luften med sitt eget talkshow på NRK siden 2012. Heldigvis skal Lindmo tas av luften etter denne sesongen. Da er det en mulighet for at det blir mindre demonisering av Israel under gullrekka til NRK.

Folkemordanklagen fra 2019

I 2019 invitert Lindmo inn en norsk-algerisk artist som i en sang anklaget Israel for å begå folkemord på palestinerne på Gaza-stripen og Vestbredden. MIFFs faktasjekk påpekte at den palestinske befolkningen hadde økt med en faktor på ti de siste hundre årene. Men Lindmo klappet for den grove og usanne demoniseringen allerede den gang – fire og et halvt år før 7. oktober-krigen brøt ut.

Lindmos dobbeltstandard

Fredag 2. februar var det Lindmo selv sin tur: «Det foregår et folkemord i Gaza, det foregår en angrepskrig i Ukraina,» sa hun.

I de tolv årene Lindmo har vært programleder, har det vært en lang rekke kriger rundt i verden med mye høyere dødstall enn på Gaza-stripen. Lindmo har ikke omtalt noen av disse krigene som «folkemord». Denne usanne og demoniserende anklagen kommer hun bare med mot den jødiske staten.

Hamas ønsker folkemord

«Dette ordet «folkemord» blir kastet rundt på en ganske upassende måte av mange forskjellige mennesker,» sa USAs nasjonale sikkerhetsråds koordinator for strategisk kommunikasjon i november.

Videre sa John Kirby:

«Det Hamas ønsker, ikke ta feil av det, er folkemord. De ønsker å slette Israel av kartet. De har sagt det offentlig ved mer enn én anledning – faktisk nylig.

Og de har sagt at de ikke kommer til å stoppe, det som skjedde den 7. oktober kommer til å skje igjen og igjen og igjen. Og hva skjedde den 7. oktober? Mord. Slakt av uskyldige mennesker i deres hjem eller på en musikkfestival. Det er folkemordsintensjoner.

Ja, det er for mange sivile tap i Gaza. Ja, tallene er for høye. Ja, for mange familier sørger. Og ja, vi fortsetter å oppfordre israelerne til å være så forsiktige og forsiktige som mulig. Det kommer ikke til å stoppe, fra presidenten og nedover.

Men Israel prøver ikke å viske det palestinske folket av kartet. Israel prøver ikke å viske Gaza av kartet.

Israel prøver å forsvare seg mot en folkemordstrussel. Så, hvis vi skal begynne å bruke det ordet, greit, la oss bruke det riktig.»

La oss slå det helt fast: Anklager om at Israel begår folkemord på Gaza er feilaktige og har ingen grunnlag i folkeretten.

Israel kjemper forsvarskamp

Noen hevder Israel begår folkemord fordi dødstallene på palestinsk side er større enn dødstallene på israelsk side. Dette kommenterte MIFF slik 2. november:

«Israelske dødstall har frem til 7. oktober 2023 vært relativt lave fordi Israels forsvarsevne har dempet palestinske terrororganisasjoners mulighet til å påføre Israel store tap. Denne forsvarskampen fra Israels side er det som har kostet de palestinske livene, både de stridende (som er de aller fleste) og de sivile (som dessverre er blitt offer fordi palestinske grupper skjuler seg blant sivilbefolkningen).

Israel har i hele denne perioden hatt kapasitet til å påføre palestinsk side mye, mye større dødstall. Israel er en atommakt med et av verdens sterkeste militære styrker. Men for Israel er liv mye verdt, og derfor har veldig få palestinere blitt drept i de årene der det har vært færre palestinske angrep. I sine forsvarsoperasjoner etter 7. oktober har Israel fortsatt med å ramme militære mål på Gaza-stripen. Hvis Israel hadde vært ute etter å maksimere dødstall, ville statistikken sett helt annerledes ut. Til slutt: For palestinske terrororganisasjoner er ikke liv mye verdt. Som Norges tidligere forsvarssjef Sverre Diesen sa på NRK Nyhetsmorgen lørdag 28. oktober: «For Hamas betyr ikke det noen ting, for Hamas er det nettopp en fordel at sivilbefolkningen lider, for det er jo hele strategien deres – det er å plassere Israel i en uholdbar situasjon internasjonalt.» Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sa han 11. oktober.»

Lindmos farlige budskap

Til slutt er det også grunn til å minne om hva MIFF skrev da vi korrigerte Lindmo i 2019:

«50 prosent av norske muslimer mener «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig». For den generelle norske befolkningen er tallet 32 prosent. 25 prosent av norske muslimer mener at «så lenge staten Israel finnes, kan det ikke bli fred». 21 prosent av den generelle norske befolkningen sier det samme.

Når Lindmo og NRK gir en plattform til Sofian og «Jailhouse», bidrar de ikke bare til å spre fake news. De skaper ikke bare Israel-hat, men også jødehat. Nordmenn lar, mer enn andre europeere, sin holdning til jøder bli påvirket av handlinger gjennomført av staten Israel. Ingen andre forklarer oftere vold mot jøder i eget land med anti-israelske holdninger.

Budskapet som Lindmo klappet for på fredag er livsfarlig, spesielt for norske jøder. Hele 12 prosent av den generelle norske befolkningen sier trakassering og vold rettet mot jøder kan forsvares når en tenker på hvordan Israel behandler palestinerne. I den norske muslimske befolkningen er støtten 21 prosent. 

Når man skaper løgnbilder av hvordan Israel behandler palestinerne, mater man trollene som i framtiden kan komme til å bruke vold mot norske jøder.»

Lindmo og NRK vet dette. Likevel gjør de det.


Klage til NRK?

Du blir tvunget til å betale for NRKs forferdelige anti-israelske propaganda gjennom skatteseddelen. Dersom du vil klage til NRK, ta kontakt med dem på e-post info@nrk.no eller tlf. 23 04 70 00. NRKs publikumssservice åpningstider:

  • Hverdager: 08.00 – 22.00
  • Lørdag og søndag: 13.00 – 20.00
  • Høytidsdager: 13.00 – 20.00

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart