Det palestinske flagget speiler seg i solbrillene til en pro-palestinsk aktivist i Italia. (Illustrasjonsfoto: Marco Bernardini, flickr.com)
Det palestinske flagget speiler seg i solbrillene til en pro-palestinsk aktivist i Italia. (Illustrasjonsfoto: Marco Bernardini, flickr.com)

Det er faktisk helt sant at de fleste palestinere avviser en tostatsløsning

Milliarder av kroner, euro og dollar er investert i «tostatsløsningen», men et stort flertall av palestinerne er ganske enkelt ikke interessert.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

MIFF har gitt en stående utfordring til LO, Palestinakomiteen, Fagforbundet, Kirkens Nødhjelp, Norges KFUK-KFUM – hvem som helst, som kjemper for palestinernes sak i Norge: Gi oss navn på én palestinske politiker, samfunnsleder, journalist, parti etc. som offentlig har tatt til orde for anerkjennelse av Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk.

Ikke ett eneste navn har de kommet med.

Jeg har flere ganger snakket med folkehøgskoleelever, politikere eller andre som skal på rundreise blant palestinere på Vestbredden. «Vær så snill», sier jeg til dem, «hvis du finner en palestiner som støtter en løsning med to stater for to folk som en varig løsning, så gi meg tilbakemelding». Jeg hører aldri noe. Disse norske Palestina-aktivistene besøker de påståtte moderate palestinerne, Fatah-folk i Ramallah, kristne palestinere i Betlehem osv. De finner tydeligvis ikke noen som offentlig vil stå fram og si at de anerkjenner at Israel skal bestå som en jødisk stat slik den har gjort siden 1948.

Der norske Palestina-aktivister har sviktet, har MIFF fått hjelp av et tidligere israelsk Knesset-medlem. I sin egen jakt på en fredspartner har Einat Wilf funnet kun én palestinsk professor som offentlig støtter to stater for to folk – MIFF skrev om ham i 2015. Professoren blir trakassert av sine egne.

Fire hundre meningsmålinger

Den palestinske motstanden mot tostatsløsningen er ikke bare herskende i den politiske og akademiske eliten. Den har stor støtte på grasrotnivå.

Daniel Polisar, som er visepresident ved Shalem College i Jerusalem, har gjort et dypdykk i fire hundre meningsmålinger utført blant palestinerne i de siste to tiårene. 3. april 2017 publiserte han sine funn i magasinet Mosaic. Her er noen av hovedkonklusjonene og resultatene som kanskje kommer til å overraske dem som bare leser NRK og NTB:

I perioden 1994 til 2004 var støtten til en tostatsløsning og støtten til en palestinsk stat i hele det historiske Palestina noenlunde lik. Fra 2005, «uavhengig av metodologien og den presise formuleringen av spørsmålet», har «det maksimalistiske alternativet» vunnet hver gang, som oftest med stor margin.

Hva om palestinerne fikk sin egen stat på Vestbredden og Gazastripen, vil de da være villig til å oppgi drømmen om «frigjøre» hele Palestina «fra elven til havet»? Et overveldende palestinsk flertall sier nei. Et flertall av palestinerne har uttrykt at jødene ikke har noen rettigheter til en stat på noe område mellom Jordanelven og Middelhavet. I 2011 benektet 72 prosent av palestinerne at jødene har en flere tusen år historisk tilknytning til Jerusalem.

De fleste palestinere ser på konflikten som en «vinneren-tar-alt»-konflikt. Gjennomsnittet av 30 målinger viser at 58 prosent av palestinerne tror Israels mål er å gjøre hele området israelsk og utvise de arabiske innbyggerne. Bare 17 prosent tror Israel er interessert i full eller delvis tilbaketrekning fra Vestbredden etter sikkerhetsgarantier, «selv om dette har vært innstillingen til de fleste israelere i minst det siste tiåret», skriver Polisar.

Palestinerne tror de har tiden på sin side. I en måling fra 2015 sa bare 23 prosent at de tror Israel kommer til å eksistere som en jødisk stat om 30 eller 40 år. 22 prosent tror det vil ha blitt en énstatsløsning, 20 prosent tror Israel vil gå til grunne i interne konflikter og 24 prosent tror Israel ikke vil eksistere fordi «arabisk eller muslimsk motstand vil ødelegge det».

Polisars konklusjon er klar: «Flertallet av palestinerne på Vestbredden og Gaza har, i mange år, avvist den mest sjenerøse pakkeavtalen de sannsynligvis kommer til å bli tilbudt for å etablere sin egen stat ved siden av Israel. Når de får spørsmål om å velge tre alternativer – to stater [for to folk], en énstatsløsning med like rettigheter for palestinere og israelere, og en palestinsk stat fra elven til havet – har flertallet av respondenter de siste tolv årene valgt det maksimalistiske målet, vanligvis med stor margin. I de sjeldne tilfellene hvor de er blitt spurt om hva som må skje dersom palestinske ledere skulle inngå en avtale om to stater side om side, har de fleste sagt at kampen likevel må fortsette inntil hele det historiske Palestina er ‘frigjort’.»

Etter at du har lest denne artikkelen lurer du sikkert på hva de jødiske partiene i Knesset tenker om en tostatsløsning? Nesten alle støtter en slik løsning.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart