Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gaza-journalist erkjenner at Hamas bruker sivilbefolkningen som menneskelige skjold

Palestinere ser på en bolig i Rafah på Gazastripen som er ødelagt som følge av krigen 11. februar 2024. (Foto: Flash90)
For første gang på over ti år tør Jehad Saftawi å uttale seg offentlig.

Den palestinske journalisten Jehad Saftawi fra Gazastripen sier terrororganisasjonen Hamas bruker sivile i Gaza som menneskelige skjold i krigen mot Israel. Hamas sitt misbruk av sivile som skjold er ikke akkurat ukjent, men det er oppsiktsvekkende at det kommer fra en lokal journalist.

– Hamas-terrorister brukte min familie og hundrevis av våre naboer som menneskelige skjold. Hamas fortsetter å holde innbyggerne på Gaza fanget. Det bør ikke være noen rekonstruksjon av min families hjem mens det ligger et lager av våpen [i tuneller] under det, skriver han i et innlegg i magasinet Time.

Saftawi mener Hamas aldri må få tilbake kontrollen over Gazastripen. Siden Hamas er betydelig svekket uttaler han seg offentlig for første gang på over ti år. Personlig flyktet han fra Gaza for sju år siden og fikk senere opphold i USA.

Den palestinske journalisten sier Gazastripen har vært dominert av «terror og kaos» siden Hamas kuppet makten i 2007. Han sier videre at Hamas har «normalisert vold og militarisering av både offentlig og privat liv i Gaza».

Han forteller om hvordan familien i 2013 var vitne til at maskerte menn bygget et underjordisk anlegg under hjemmet deres i Nord-Gaza. Familien fikk beskjed om at anlegget ville bli forseglet frem til en eventuell israelsk invasjon. Da skulle det brukes til å lagre våpen.

– Gjennom årene har min familie og deres naboer hørt lyder eller bevegelser i dette anlegget fra tid til annen. Familien min lurte på om det var tuneller og om de var aktive. De turte ikke å forteller det til noen, så det var vår hemmelighet, sier Saftawi, som sier familien har vært motstandere av Hamas.

Kort tid etter at Hamas gikk til angrep på Israel 7. oktober flyktet familien hans sørover. Huset deres og store deler av nabolaget ligget nå i ruiner.

– Vi får kanskje aldri vite om huset ble ødelagt i et israelsk luftangrep eller i kamper mellom Hamas og Israel. Resultatet ble uansett det samme. Vårt hjem, og mange andres hjem, ble ødelagt sammen med uvurderlig historier og minner. Dette er arven fra Hamas, sier journalisten og fortsetter:

– De begynte å ødelegge familiens hjem i 2013 da de begynte å grave tunell under det. De fortsatte å sette sikkerheten vår i fare i et tiår – vi visste alltid at vi kanskje måtte evakuere på kort varsel. Vi fryktet alltid volden. Gazas befolkning fortjener en ekte palestinsk regjering, som støtter innbyggernes interesser, og ikke terrorister som bare tenker på seg selv. Hamas kjemper ikke mot Israel. Det de gjør er å ødelegge Gaza, konkluderer han.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart