Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gazastripen har fått over 250.000 tonn med nødhjelp

Nødhjelp fra Tysklands Røde Kors på palestinsk side av grenseovergangen Kerem Shalom den 17. februar 2024. (Foto: Flash90)
20 bakerier produserer nå over 2,5 millioner pitabrød om dagen.

Siden Hamas startet krigen med sitt brutale angrep 7. oktober har det israelske forsvaret lagt til rette for at over 250.000 tonn med nødhjelp har kommet inn til sivilbefolkningen på Gazastripen. Det utgjør drøyt 14.000 lastebillass.

– Det er ingen begrensninger på mengden nødhjelp som slipper inn på Gazastripen, sier det israelske forsvaret (COGAT) i en uttalelse.

Allerede tidlig i november i fjor kunne COGAT kunngjøre at det ikke var noen begrensninger på mengden nødhjelp. De kom samtidig med en oppfordring til verdenssamfunnet om å koordinere for å øke leveransene av nødhjelp.

15. desember gjenåpnet Israel også grenseovergangen Kerem Shalom. Det bidro til at mengden nødhjelp inn til Gazastripen kunne økes ytterligere.

Likevel har norske medier og anti-israelske organisasjoner som HRW med desinformasjon skapt et feilaktig inntrykk av at nødhjelp ikke kommer inn.

Det er nå betydelig større mengder mat og nødhjelp som krysser grensen fra Israel og inn til Gaza enn det gjorde før 7. oktober. Søndag 25. februar var det eksempelvis 245 lastebillass med mat, medisiner og vann som krysset grensen.

Før krigen kom det rundt 70 lastebillass med de samme varene.

Det israelske forsvaret har også bidratt til at 20 bakerier på Gazastripen nå holder åpent. De produserer over 2,5 millioner pitatbrød om dagen. Ifølge IDF har disse tiltakene gjort at det ikke er noen akutt matmangel på Gazastripen.

Selv om store mengder nødhjelp kommer inn til Gaza er det ikke alt som ender opp hos sivilbefolkningen. Det er kommet flere rapporter om at Hamas stjeler nødhjelp og frakter den ned i tunellene hvor terroristene gjemmer seg.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart