Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Det er ingen matmangel på Gazastripen

Salg av frukt og grønt på at marked i Rafah sør på Gazastripen 8. januar 2024. (Foto: COGAT)
COGAT-leder Moshe Tetro avviser at innbyggerne på Gaza sulter.

COGAT, enheten i det israelske forsvaret som har ansvaret med å få nødhjelp inn på Gazastripen, sier at det ikke er noen matmangel på Gazastripen. De anklager FN å være en flaskehals i distribueringen av nødhjelp.

Under en pressekonferanse ved grenseovergangen Kerem Shalom, som Israel gjenåpnet i forrige måned, sa oberst Moshe Tetro, leder for COGAT i Gaza, at Israel jobber daglig med å øke mengden bistand inn til Gazastripen.

– Lastebilene som går gjennom sikkerhetskontrollen her blir losset av på Gaza-siden, hvor den blir plukket opp av internasjonale organisasjoner som fordeler den til befolkningen på Gazastripen, forklarer Tetro.

Rett etter 7. oktober-massakren, da rundt 3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel og drepte over 1200 mennesker, skadet tusenvis og tok over 240 som gisler, ble det en stopp i innførselen av varer til Gazastripen.

Men allerede i november kunngjorde COGAT at det ikke lenger var noen begrensninger på mengden mat, vann og medisiner som slipper inn på Gazastripen. Nå kommer det 200 lastebillass om dagen med nødhjelp.

Lastebiler med nødhjelp ankommer Gazastripen den 2. november 2023. (Foto: Flash90)

Totalt har det kommet nesten 150.000 tonn med nødhjelp inn til Gaza siden krigen brøt ut. Det meste av nødhjelpen er mat, vann og medisiner. Likevel sprer norske medier, som VG, desinformasjon om at nødhjelp ikke slipper inn.

Det kommer nå mer mat inn på Gazastripen enn det gjorde før 7. oktober. Tetro avviser påstandene fra FN om at det et utbredt sult på Gaza.

– Det er ingen matmangel på Gazastripen. Matreservene på Gaza er tilstrekkelig for øyeblikket. Hvis det er noen organisasjoner som ønsker å bringe inn mer mat, så legger vi gjerne til rette for det, sier obersten.

FN påstår at det er flaskehasler ved grenseovergangene, men det avviser COGAT. De mener tvert imot at det er FN som er flaskehalsen og at de som er trege med å levere ut nødhjelpen til innbyggerne på den palestinske enklaven.

Nylig åpnet verdens matvareprogram også 10 nye bakerier på Gazastripen, som med tilrettelegging fra COGAT kan lage to millioner pitabrød om dagen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart