Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

IDF vil ha full kontroll over Rafah innen to uker

Israelske soldater operer på Gazastripen 17. juni 2024. (Foto: IDF)
Halvparten av Hamas sine styrker i byen skal være beseiret.

Det israelske forsvaret (IDF) sier at den 162. divisjon har beseiret halvparten av Hamas sine bataljoner i Rafah sør på Gazastripen. Ifølge IDF har de drept minst 550 terrorister i byen, ødelagt over 200 tunellsjakter og fjernet mesteparten av terrorgruppens rakettarsenal, skriver Jerusalem Post.

IDF anslår at de i løpet av to uker trolig vil ha kontroll over hele Rafah. De siste kampene mot restene av de to gjenværende Hamas-bataljonene er allerede i gang i deler av nabolagene Tel al-Sultan og den østlige delen av Shabura.

For øyeblikket sier IDF at den 162. divisjon, som er ledet av brigadegeneral Itzik Cohen, allerede har oppnådd operasjonell kontroll over 60 til 70 prosent av Rafah. Mer eller mindre alle av de 1,4 millioner sivile som oppholdt seg i byen har for lenge siden flyktet til kysten, sentrale Gaza og Khan Younis.

Kilder i IDF mener at antallet drepte terrorister trolig er langt over 550, men at dette tallet representerer faktiske lik som er observert i feltet.

En av de hardeste kampene var om et område nord for Philadelphikorridoren, hvor hovedkvarteret til Hamas sin Rafah-brigade lå. Men nå skal det israelske forsvaret ha full kontroll over dette området, skriver Jerusalem Post.

IDF sin invasjon av Rafah startet 6. mai og allerede innen 20. mai hadde de kontroll over 30-40% av byen, inkludert den viktige Philadelphikorridoren.

Israelske soldater i Rafah sør på Gazastripen 15. juni 2024. (Foto: IDF)

Selv om IDF anslår at de har drept minimum 550 Hamas-terrorister i Rafah, så er det bare en liten andel av de mellom 4000 og 8000 Hamas-terroristene som på et tidspunkt oppholdt seg i byen. Trolig flyktet flesteparten av Hamas-terroristene sammen med de sivile, da de forlot området.

Ved å ta kontroll over Rafah og Philadelphikorridoren, som går langs grensen mot Egypt, kan IDF forhindre at Hamas får smuglet inn nye våpen til Gazastripen – i hovedsak fra deres viktigste støttespiller, Iran.

Kampene om Rafah har vært tøffe og flere israelske soldater har mistet livet. Senest i helgen falt mange soldater. Flere av bygningene og tunellene som IDF har gjennomsøkt har vært utstyrt med miner og skjulte bomber. Hamas har også hatt videoovervåking i husene for å legge til rette for bakholdsangrep.

Krigen mellom Israel og Hamas startet 7. oktober, da flere tusen Hamas-terrorister stormet inn i Israel og massakrerte 1200 mennesker, skadet tusenvis og tok over 250 som gisler. Fortsatt er det 120 gisler igjen.

Ifølge Hamas har minst 37.000 palestinere mistet livet i krigen, men dette tallet kan ikke verifiseres. Det skiller heller ikke mellom stridende og sivile. Flere og flere har begynt å stille spørsmål rundt tallene fra Hamas.

Nylig halverte FN antallet kvinner og barn i sin oversikt over drepte.

IDF anslår at minst 17.000 av de drepte har vært Hamas-terrorister.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart