Onsdag 15. oktober kunne NRK Dagsrevyen melde følgende:
«Det var tilløp til opptøyer da israelske myndigheter satte aldersgrense på hvem som kan besøke Tempelhøyden. Dette er et hellig sted for både jøder og muslimer, så palestinerne føler seg diskriminerte. For nå kan bare muslimske menn på over 50 år besøke stedet. For kvinner er det ingen aldersgrense.»
Reporterens opplesning av dette avsnittet, ble illustrert med noen palestinere som smelte fyrverkeri i gatene, demonstranter med grønne hatter (en farge som indikerer at de støtter Hamas) og israelsk politi som pågriper en mann.
Her har NRK gjort en vanlig feil. De forveksler årsak og virkning. De melder ikke om palestinsk vold og provokasjon, bare om israelsk reaksjon.
De siste dagene har det ikke bare vært tilløp til opptøyer i Jerusalem, det har vært opptøyer. Som vanlig ble de muslimske opptøyene i Jerusalem intensivert i forbindelse med en jødisk høytid, denne uken har det vært Sukkot/ Løvhyttefest.
Mandag oppdaget israelsk politi at muslimske pøbler hadde samlet stein, fyrverkeri og brannbomber i Al-Aqsa moskéen på Tempelplassen. Pøblene planla å bruke dette til angrep mot jøder. Flere av mennene er medlem av Hamas eller Islamsk Jihad, sier Israels sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitch. Konflikten mellom politiet og pøblene varte i flere timer. Også i helgen og i forrige uke var det opptøyer.
Avgjørelsen om å stenge for muslimske menn under 50 år ble tatt tirsdag kveld. NRK meldte ikke at Tempelplassen ble stengt for alle besøk, også jøder, fra klokken 10.15 onsdag formiddag. Politiet stengte området helt da de oppdaget at mange palestinske ungdommer hadde overnattet i Al-Aqsa moskéen og at disse var bevæpnet med steiner, fyrverkeri og andre hjemmelagde våpen.
En sjelden gang blir unge muslimske menn utestengt fra Tempelplassen på grunn av sikkerhetssituasjonen. NRK kan fortelle at det skaper følelse av diskriminering.
NRK forteller ikke at jødisk tilgang til området er svært begrenset og bare innenfor noen avgrensede tidsrom, og at jøder blir nektet å be eller ha noen slags religiøs aktivitet der. Hvilke følelser dette skaper hos jødene er kanskje ikke interessant å dele med NRKs seere?