Et kapittel i boken Israeli Settlements, Land Politics Beyond the Geneva Convention tar for seg hvordan skiftende amerikanske presidenter har forholdt seg til israelske bosetninger på Vestbredden og Gaza-stripen (frem til 2005).
Både Johnson- og Nixon-administrasjonen uttalte seg negativt til israelske bosetningsplaner på Vestbredden. Carter-administrasjonen var visstnok den første som erklærte bosetningene for «ulovlige».
Forfatter Martin Blecher gjengir en historie fra Israels statsminister Menachem Begins første møte med president Jimmy Carter:
Begin: «President, her i USA er det elleve steder som heter Hebron, fem som heter Shiloh, fire som heter Betel og seks som heter Betlehem.»
Carter: «Ja, det er det. Innenfor 32 kilometers radius av mitt hus er det både et Betel og et Shiloh.»
Begin: «Kan jeg få lov til å besøke dem en gang?»
Carter: «Selvfølgelig. Med glede! Det er tre baptistkirker der.»
Begin: «Hvis det er slik, skal jeg ta med meg vår sjefsrabbiner for å beskytte meg.» [Latter]
Begin: «La meg stille deg et hypotetisk spørsmål. Tenk deg at guvernørene i statene til disse Hebronene, Shilohene, Betelene og Betlehemene erklærte at alle innbyggere i USA kunne bosette seg i dem – alle bortsett fra jøder. Det vil bli bestemt at det er forbudt for jøder å bygge hjem i de ulike byene som heter Shiloh, Hebron, Betel og Betlehem i Amerika. Kjære deg! Alle kan bosette seg i hvilken av disse stedene de vil, bortsett fra Bokens folk. Da ville gode kvinner og menn på et hvert sted rope fra takene: ‘Det er en skandale! Diskriminering! Rasisme!’ Stemmer ikke det? Så hvordan kan du forvente at jeg, en jødisk statsminister i en jødisk stat som leder en regjering med femten jøder, alle fri menn – hvordan kan du forvente at jeg skal forby mine jødiske landsmenn fra å kjøpe seg et landstykke og bygge et hjem i det originale Shiloh, i det originale Betel, i det originale Betlehem og i det originale Hebron, fra hvor våre jødiske forfedre opprinnelig kom fra? Ville ikke det vært en skandale?»