Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Unntakstilstand på Sinai

Grenseovergangen mellom Egypt og Gaza-stripen, i Rafah. (Foto: International Transport Workers' Federation)
Grenseovergangen mellom Egypt og Gaza-stripen, i Rafah. (Foto: International Transport Workers' Federation)
Den egyptiske hæren har erklært unntakstilstand på Sinai og sperret grenseovergangen mot Gaza-stripen, etter to terrorangrep fredag.

Onsdag ble Egypts andre president på to og et halvt år styrtet. Nå starter arbeidet med å få skrevet en ny og mer liberal grunnlov enn den Mohamed Morsi forsøkte å presse gjennom. Av frykt for økt terrorvirksomhet som følge av slaget dette utgjør for Det muslimske brorskap, har det blitt erklært Sinai-halvøyen.

Det første signalet kom fredag, da islamistiske terrorister angrep en flyplass i El Arish. Terrororganisasjonene på Gaza-stripen, som taper stort på Brorskapets fall på andre siden av grensen, skremmer også egypterne. Fredag ble grensekontrollposten ved Rafah angrepet av sinte islamister og ble kort tid etterpå midlertidig stengt. Én egyptisk politimann ble drept, to ble såret, rapporterer Jerusalem Post.

– Tilbake til militærdiktaturets dager
Professor i politiske Midtøsten-studier ved Bar Ilan-universitetet, Hillel Frisch, mener den nye egyptiske revolusjonen utgjør et stort tilbakeslag. Det kan ha ført Egypt tre år bak i tid, til militærdiktaturet under Hosni Mubarak.

Han tror militæret, motstanderne blant folket og USA gjør en stor tabbe med å tillate at Morsi blir styrtet. Han skulle fått lov til å fullføre sin presidentperiode, for å bare bli enda mer upopulær enn i dag. Deretter måtte han blitt tvunget til å utlyse valg. Kun slik ville demokratiet, gjennom folkeviljen, utdannet og forbedret seg selv, tror han.

I stedet sitter vinnerne også igjen med svarteper. Illsinte islamister i Det muslimske brorskap og andre liknende organisasjoner, som føler at de ble frarøvet sin nye frihet til å stemme fram de myndighetene de vil, gjennom frie valg.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart