Peres uttrykte støtte til det gamle forslaget om en kanal mellom Rødehavet og Dødehavet. Den skal lede sjøvann til Dødehavet, som er i ferd med langsomt å tørke ut fordi Jordan-elven blir brukt til vanning.
Kanalen skal lede en stor mengde sjøvann til Dødehavet. Den skal styrke turismen. Og først og fremst skal vannkraften brukes til elektrisitet. Elektrisiteten skal brukes til avsalting av sjøvann i stor skala, og dermed gi økte muligheter for Israel, Jordan og palestinerne.
«Det er viktigere med gode naboer enn med gode våpen, og de koster ikke så mye,» sa Peres. «En vellykket palestinsk stat innebærer det største løftet for fred og forståelse.»
Peres sa at han forteller sine palestinske venner at hvis de ønsker å vinne, skal de bruke ord, ikke kuler. «Jeg mener at bruk av vold er å la fortiden blande seg inn i forsøket på å skape framtiden,» sa Peres.
Flere artikler:
Frigjøringshær for Jerusalem
SADDAM: Irak har startet oppbyggingen av en «Jerusalem-hær», som skal frigjøre byen fra israelsk styre.
Flere palestinere enn jøder
2050: Ifølge tall fra FN vil antallet palestinere som bor i området vest for Jordan-elven være større enn antallet jøder i år 2050. Befolkningen i Irak vil øke med 132 prosent i perioden.
Antisemittisme i Pakistan
«Nesten alt som skjer, som f. eks. at prisene stiger, kan føres tilbake til Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken. Og de er det samme som USA. Og hvem kontrollerer USA? Det gjør jødene.»
Regjeringen Sharon
BAKGRUNN: Sharon fikk den forsvarsministeren han ønsket seg.
Rabbiner Michael Melchior er statssekretær i utenriksdepartementet.
En myte sprekker
EGYPT: President Mubarak har latt offentliggjøre et intervju med Sa’ad Eddin Shazli, som var øverstkommanderende for de egyptiske styrkene under Yom Kippur-krigen i 1973. Shazli innrømmer at 10 dager inne i krigen var hans styrker på flukt, selv om de hadde fordelen av overraskelse i starten. – Egypterne har trodd de vant krigen.
Røttene til kapitulasjon
– Å kutte av forbindelsen til røttene er nettopp et av hovedmålene til branja, den venstreorienterte «klikken» som dominerer Israels intellektuelle liv og som har innflytelse på alle felter: Utdanning, militæret, rettsvesenet. De betrakter jødedommen en fiende i seg selv, skriver Jonathan Rosenblum i Jerusalem Post.
Å dolke folk i ryggen
Parti-kulturen i det israelske arbeiderpartiet har blitt forsuret av en «åtterbande» med personer som Yossi Beilin og Avraham Burg i spissen. Uten å ta hensyn til noe, har de kjempet seg frem til maktposisjoner i partiet. Rabin advarte mot dem, og nektet for eksempel i månedsvis å møte Avraham Burg.