Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Elever i Jerusalem fotografert på første skoledag 1. september 2022. I år skal elevene lære arabisk på skolen. (Foto: Flash90)

Elever i Jerusalem skal lære arabisk

Nytt utdanningsprogram skal redusere språklige og sosiale barrierer mellom Øst- og Vest-Jerusalem.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Jerusalem kommune har lansert et arabiskspråklig utdanningsprogram, som innebærer at 30 skoler i byen vil begynne å undervise arabisk til jødiske elever i løpet av dette skoleåret, skriver Times of Israel.

Programmet heter Ahlan, en hilsen på arabisk som også brukes av mange hebraisktalende, og vil bli undervist av 50 arabisktalende universitetsstudenter som går lærerstudier. Madrasa, en organisasjon som fremmer arabisk språk blant jødiske israelere, følger tiltaket.

Jerusalems ordfører Moshe Lion ønsker det nye initiativet velkommen.

– Arabisk er et av de mest talte språkene i verden, i Israel og i Jerusalem. Ved å lære arabisk vil elevene kunne gjenkjenne språkets historie og rike kultur, og ikke minst snakke og delta i fruktbar dialog, sier han.

Ifølge Madrasa mangler 95 prosent av jødiske israelere evnen til å kommunisere på arabisk, selv om 22% av Israels befolkning har arabisk som morsmål. Universitetsstudentene vil bruke fire timer i uken på å undervise språket i bytte mot at de får utdanningsstipend.

Det nye programmet har som mål å redusere de språklige og sosiale barrieren mellom det hovedsaklig arabiskspråklige Øst-Jerusalem og den hebraisktalende – og i hovedsak jødisk – vestlige delen av byen.

Arabisk er ikke et obligatorisk fag i israelske skoler. Det kan tas som valgfag, men det er ikke alt for mange skoler som tilbyr kurset.

«Målet med programmet er å skape en positiv forbindelse til det arabiske språket, en forbindelse mellom øst og vest og muligheten til å kommunisere gjennom språket», skriver Jerusalem kommune.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart