Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Oslo-biskopen kaller til boikott av den jødiske staten

Kari Veiteberg, Oslo-biskop i Den norske kirke. (Foto: DNK)
Mens tusenvis av raketter avfyrt av nazi-inspirerte og antisemittiske terrorister regner ned over jødene i Israel, oppmuntrer Kari Veiteberg, Oslo-biskop i Den norske kirke, til boikott.

På morgenkvisten lørdag 15. mai delte Oslo-biskop Kari Veiteberg en oppmuntring til boikott av Israel på sin offentlige Facebook-side. «Okkupasjonen gir bare en mulighet. Boikott!» heter det på bildet som biskopen delte. Bildet var opprinnelig publisert av KFUK-KFUM dagen før.

KFUK-KFUM Global er en av organisasjonene som i 2020 krevde at Israel hever blokaden av Gaza-stripen.

MIFF skrev den gang:

«Gaza er fullstendig kontrollert av den islamistiske bevegelsen Hamas. Senest i 2017 bekreftet Court of Justice of the European Union at Hamas er en terrororganisasjon. Den fremste politiske utfordreren til Hamas på Gaza-stripen er Islamsk Jihad, en annen islamistisk terrororganisasjon med tette bånd til Iran.

Når 58 norske organisasjoner, uten å stille noen som helst krav til Hamas, krever at «blokaden av Gazastripen heves nå», betyr det i realiteten at de ønsker å gi de islamistiske terrororganisasjonene i området fri adgang til å importere våpen. Hamas, Islamsk Jihad, Al-Aqsa Martyrbrigader, PFLP og andre terrororganisasjoner i Gaza har tidligere brukt smuglede og egenproduserte våpen til å begå massive krigsforbrytelser mot israelsk sivilbefolkning og mot palestinsk sivilbefolkning som de skjuler seg blant.»

Siden mandag 10. mai har disse krigsforbrytelsene vært i full gang. Dersom KFUK-KFUM Global hadde fått viljen sin i 2020, ville Hamas og Islamsk Jihad hatt enda flere raketter å regne ned over Israel.

En islamistisk terrororganisasjon kjemper for utslettelse av verdens eneste jødiske stat og Oslo-biskopen reagerer med å oppmuntre til boikott. KFUK-KFUM og biskopen lenker til et tre siders brev skrevet av noen palestinsk kristne hvor Hamas ikke er nevnt med et ord. Det er heller ikke de over 2300 rakettangrepene mot Israel.

KFUK-KFUM Global støtter ekstremt politiske krav som vil gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat. Boikott av Israel er umoralsk og hindrer fred.

I 2018 forsvarte Veiteberg at KFUK-KFUM Global fikk penger fra Operasjon Dagsverk til sine prosjekter blant palestinerne.

Her er hva MIFF skrev den gang:

Mottakerne av årets OD-penger ser det som en «hellig rett» at minst 7 millioner palestinere skal kunne strømme inn gjennom Israels grenser slik at verdens eneste jødiske stat blir borte. «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skriver YWCA Palestine på sine nettsider. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etableringen av en [palestinsk] stat,» skriver de videre. Det motvirker ikke radikalisering å gi mer penger i hendene på slike krefter, tvert imot forsterker det konflikt.

Det motvirker heller ikke radikalisering å gi en stemme til Ahed Tamimi og Janna Jihad, som OD gjør i sine informasjonsfilmer rettet mot norske skoleelever. Begge de to palestinske jentene kjemper for en framtid uten Israel. Det er forferdelig at verken OD, KFUK-KFUM Global eller biskopen tar seg bryet med å ta avstand fra deres horrible uttalelser. Enda mer villedende blir det når man kaller det «fredsbygging». Biskopen hevder hun «heier på ungdom», og det gjør hun tydeligvis også når ungdom hyller terrorleder Hassan Nasrallah, tar til orde for selvmordsangrep og skriker «fra elven til havet skal Palestina bli fri».

Tidligere denne uken innrømmet endelig KFUK-KFUM Globals leder at penger de får fra OD til annet hjelpearbeid vil frigjøre midler til deres kamp for «bred økonomisk boikott av Israel». Det er som MIFF har påpekt siden mars: 1. november skal norske skoleelever gi over 20 millioner kroner til organisasjoner som vil utsulte og utarme Israel. Norske skoleelever som ønsker en framtid hvor israelere og palestinere lever side om side i fred må boikotte årets Operasjon Dagsverk. Les hva du kan gjøre for å rette opp skaden til Operasjon Dagsverk.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart