Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Biskopene lytter til folk som unnskylder Hamas og da blir ordene de bruker helt feil

Biskopene i Den norske kirke. Fra venstre: Kari Mangrud Alvsvåg, Svein Valle, Ragnhild Jepsen, Herborg Finnset, Olav Øygard, Olav Fykse Tveit, Ingeborg Midttømme, Jan Otto Myrseth, Ole Kristian Bonden, Stein Reinertsen, Anne Lise Ådnøy og Kari Veiteberg. (Foto: DNK)
De norske biskopene lytter til en palestinsk kollega som unnskylder Hamas.

Biskopene i Den norske kirke kom 19. oktober med en uttalelse: «Krigen må ta slutt.»

I sum er det en uttalelse som bidrar dårlig til å stanse ondskapen til Hamas.

Det er flere setninger som glimrer med sitt fravær i biskopenes uttalelse.

  • Hamas er en terrororganisasjon.
  • Hamas er en islamistisk jihadgruppe, som blir støttet av Iran.
  • Vi støtter Israels rett til å forsvare seg selv.
  • Israel har lov til å slå ut kapasiteten til Hamas og Islamsk Jihad, etter at landet ble offer for den største massakren på jøder siden andre verdenskrig.

Biskopene skriver om «bombinga mot sjukehuset i Gaza», uten å få fram at det var en rakett fra palestinsk side som slo ned ved en feil. Det palestinske kirkesamfunnet som DNK samarbeider tettest med, «Evangelical Lutheran Church in Jordan and the Holy Land», publiserte i går et brev hvor ansvaret for eksplosjonen ved sykehuset legges på «israelsk luftangrep». Men det hele var en Hamas-propagandaløgn.

Biskopene skriver slik om gislene: «Den akutte humanitære krisa som følgje av gisseltakinga, blokaden og bombinga av sivile på Gaza må løysast umiddelbart.»

Dersom ikke Israel hadde blitt angrepet og 1200 sivile israelere massakrert 7. oktober, ville det ikke vært noen blokade og heller ikke bombing av militære mål på Gaza-stripen.

«Saman med kyrkjene i Det heilage landet bed vi om at terror og vald må ta slutt,» skriver biskopene. Men «Evangelical Lutheran Church in Jordan and the Holy Land» har problemer med å gjenkjenne terror når de ser den. På kvelden 7. oktober, da det grusomme omfanget av Hamas-massakrene i israelske landsbyer fra samme morgen for alvor begynte å bli kjent, sendte ELCJHL og biskop Sani-Ibrahim Azar ut en uttalelse der de uttrykte «sjokk og uro over den eskalerende volden i Gaza-stripen og de omkringliggende områder».  Dagen da 1500 terrorister rykket ut av Gaza og inn i Israel for å massakrere 1200 sivile jøder, var biskopen først og fremst opptatt av å nevne vold i Gaza. Ordet «Israel» kan dere merke at han er veldig forsiktig med å ta i sin munn.

Biskop Azar nevner ikke Hamas eller Islamsk Jihad med et ord i sin uttalelse. Terror er borte fra hans vokabular når det gjelder palestinerne, i stedet kommer han med unnskyldninger for islamistenes brutalitet.

– Det er viktig å huske at krigshandlingene i dag ikke er isolerte. De er forbundet til en større sammenheng og lengre historie. Som en kirke, fortsetter vi å fremme ikke-vold, men vi tror også at det er viktig å forstå sammenhengene som vold vokser fram av. I dette tilfellet, er det et symptom av et folk dypt såret av en omfattende og systematisk vold og undertrykkelse, skriver biskopen.

Dette er norske biskopers nærmeste venn i området. Ikke rart at ordene de bruker blir så feil.

Biskopene skriver: «Vi vil uttrykkje vår medkjensle og støtte til alle som også i vårt land er råka av krigen og krisene i Midt-Austen. Det er familiemedlemer, vener og andre nære til dei som er drepne, skadde eller tekne som gissel, og dei som lever i frykt og i ei humanitær krise. Vi oppmodar til å vise omsorg og støtte på dei måtar vi kan.»

Hvis biskopene tror deres uttalelse er et uttrykk for omsorg og støtte til norske jøder og norsk-israelere, må de tro om igjen. Den beste hjelpen biskopene kunne gitt til norsk-palestinere var å stemple Hamas som en terrororganisasjon, og hjulpet palestinerne til å bli fri fra den undertrykkende, islamistiske organisasjonen. I stedet er det nok IDF som må ta jobben.

Biskopene skriver: «Den aktuelle krisa i Midt-Austen må føre til nye og reelle forsøk på å skape rettferdig fred for alle i Palestina og Israel. Det er ikkje etablert ei varig, rettferdig og fredeleg ordning for det palestinske folk ut frå FN-vedtaka heilt sidan 1948. Vi oppmodar difor den norske regjeringa til å ta nye initiativ, og følgje opp dei mange gode intensjonane som har vore i tidlegare prosessar, sjølv om dei ikkje har ført til dei resultata ein håpa på. Det er viktigare no enn nokon gong å støtte lokale kyrkjer og andre religiøse aktørar som arbeider for rettferdig fred.»

«Rettferdig fred» er et kodeord som DNKs palestinske venner bruker på en «løsning» som tilsier at 7 millioner palestinere skal flytte inn i Israel, slik at Israel opphører å være en jødisk stat.

Les mer på temasiden Den anti-israelske norske kirke.

Les arkivartikkelen: Rabbiner Melchior: – Den norske kirke handler stikk imot fred

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart