Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Iransk rakettekspert drept av bombe

Iranske offiserer inspiserer iranske droner og missiler før en militærøvelse i 2021. (Illustrasjonsfoto: Irans hær)
Det iranske regimet anklager Israel og lover hevn.

En høytstående iransk militæroffiser og rakettekspert ble drept av en veibombe i nærheten av den syriske hovedstaden Damaskus. Irans revolusjonsgarde hevder Israel stod bak, skriver Jerusalem Post.

Offiseren er identifisert som Davoud Jafari. Han var rådgiver for revolusjonsgardens Aerospace Force i Syria. Iran lover hevn.

Tidligere har Iran forsøkt å likvidere israelske forretningsmenn eller angripe israelsk-eide skip som hevn for israelske aksjoner.

Ifølge iranske medier var Jafari en av de ansvarlige for bordingen av to amerikanske marinefartøy med ti amerikanske soldater i Persiagulfen i 2016. De amerikanske soldatene ble avbildet knelende med hendene bak hodet.

Denne hendelsen gjorde at Jafari og andre offiserer i revolusjonsgarden fikk utdelt medaljer av Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei.

Noen dager før det angivelig attentatet møtte en israelsk delegasjon lederne i USAs 5. flåte, som har ansvar for USAs marineoperasjoner i Persiabukten, Rødehavet, Arabiahavet og Indiahavet.

At attentat skjer like etter dette besøket, og på grunn av Jafaris rolle i den ydmykende bordingen de amerikanske fartøyene, mener eksperter kan tyde på at veibomben var et felles israelsk-amerikansk oppdrag.

Iranske offiserer, militære styrker og militser har vært stasjoner i Syria i en årrekke. I utgangspunktet sendte Iran styrker dit for å hjelpe den syriske diktatoren Bashar al-Assad med å slå ned opprøret mot hans regime, men de iranske styrkene har blitt værende i landet som en del av revolusjonsgardens forsøk på å forankre seg militært i landet for å kunne true og eventuelt angripe Israel. For å forhindre dette har Israel gjennomført flere hundre luftangrep i Syria mot iranske mål.

Det har gjort at planen til den tidligere iranske militære lederen Qassem Soleimani, som ble drept i et amerikansk angrep i 2020, om å bygge opp en stor iransk militær tilstedeværelse i Syria har feilet.

I tillegg til å forhindre at Iran bygger opp militærbaser i nabolandet har Israel også forhindret Iran i å forsyne militser med avanserte våpen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart