Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Iranske offiserer inspiserer iranske droner og missiler før en militærøvelse i 2021. (Illustrasjonsfoto: Irans hær)

Iransk rakettekspert drept av bombe

Det iranske regimet anklager Israel og lover hevn.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En høytstående iransk militæroffiser og rakettekspert ble drept av en veibombe i nærheten av den syriske hovedstaden Damaskus. Irans revolusjonsgarde hevder Israel stod bak, skriver Jerusalem Post.

Offiseren er identifisert som Davoud Jafari. Han var rådgiver for revolusjonsgardens Aerospace Force i Syria. Iran lover hevn.

Tidligere har Iran forsøkt å likvidere israelske forretningsmenn eller angripe israelsk-eide skip som hevn for israelske aksjoner.

Ifølge iranske medier var Jafari en av de ansvarlige for bordingen av to amerikanske marinefartøy med ti amerikanske soldater i Persiagulfen i 2016. De amerikanske soldatene ble avbildet knelende med hendene bak hodet.

Denne hendelsen gjorde at Jafari og andre offiserer i revolusjonsgarden fikk utdelt medaljer av Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei.

Noen dager før det angivelig attentatet møtte en israelsk delegasjon lederne i USAs 5. flåte, som har ansvar for USAs marineoperasjoner i Persiabukten, Rødehavet, Arabiahavet og Indiahavet.

At attentat skjer like etter dette besøket, og på grunn av Jafaris rolle i den ydmykende bordingen de amerikanske fartøyene, mener eksperter kan tyde på at veibomben var et felles israelsk-amerikansk oppdrag.

Iranske offiserer, militære styrker og militser har vært stasjoner i Syria i en årrekke. I utgangspunktet sendte Iran styrker dit for å hjelpe den syriske diktatoren Bashar al-Assad med å slå ned opprøret mot hans regime, men de iranske styrkene har blitt værende i landet som en del av revolusjonsgardens forsøk på å forankre seg militært i landet for å kunne true og eventuelt angripe Israel. For å forhindre dette har Israel gjennomført flere hundre luftangrep i Syria mot iranske mål.

Det har gjort at planen til den tidligere iranske militære lederen Qassem Soleimani, som ble drept i et amerikansk angrep i 2020, om å bygge opp en stor iransk militær tilstedeværelse i Syria har feilet.

I tillegg til å forhindre at Iran bygger opp militærbaser i nabolandet har Israel også forhindret Iran i å forsyne militser med avanserte våpen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart