Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

NTB bruker løgn i grov blodanklage mot Israel

Skjermdump fra Nrk.no 16. august 2018.
Skjermdump fra Nrk.no 16. august 2018.
Hva er saken? Hamas misbruker stadig flere palestinske barn i brudd mot folkeretten.

Torsdag 16. august sendte nyhetsbyrået NTB ut en artikkel med tittelen «Israel dreper stadig flere palestinske barn». Både NRK, Aftenposten og Nettavisen har gjengitt artikkelen ukritisk.

NTB røper sin kilde i første setning av brødteksten: «Minst 35 palestinske barn ble skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden og Gazastripen i første halvår, går det fram av rapporten fra den uavhengige organisasjonen Defense for Children Internationals avdeling i Palestina (DCIP).»

Uavhengige, presterer NTB å kalle dem. DCIP kjemper for boikott av Israel. DCIP kjemper for «rett til å vende tilbake», noe som betyr at verdens eneste jødiske stat blir borte og erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. I 2002 spredte DCIP løgnanklagen om Jenin-massakren. «Rapportene fra innbyggere i Jenin flyktningleir indikerer hundrevis av drepte, en stor prosentandel uten tvil barn,» skrev DCIP på sin nettside. I virkeligheten var de palestinske dødstallene i kampene i Jenin i overkant av 50 – et flertall av dem terrorister. 23 israelere ble drept og 52 skadet.

Grunnleggeren av DCIP er Rifat Kassis, en kristen palestiner som er koordinator og talsperson for Kairos Palestina. MIFF skrev følgende om Kassis i 2014:

«Kristenlederen har ikke markert seg som en kritiker av Fatahs avvisning av Israel som jødisk stat eller det naziinspirerte Hamas-charteret. Også hans offentlige stemme brukes til å kritisere og fordømme Israel.

23. juli [2014] skrev han i et offisielt brev: “Det som foregår på Gaza i disse dager er ikke en krig. Det er en massakre av sivile, menn, kvinner og barn. (…) Det som foregår i Gaza er blind ondskap som rammer via en feil visjon av sikkerhet, selvforsvar og fred.”

Hamas er ikke nevnt med et ord. Rakettangrep mot Israel er ikke nevnt med et ord. At det var Hamas som på det tidspunktet hadde avvist og brutt våpenhviler forties. Arrangørene av Kirkeuka får som bestilt: “Nå er det tid for økonomiske og militære sanksjoner.” Selvsagt bare av Israel!

19. juli delte Kassis et krav fra Kairos Sør-Afrika som ba regjeringen i Johannesburg bryte alle diplomatiske og økonomiske forbindelser med Israel.»

Å fremstille DCIP som uavhengige er bare pinlig. Vi kunne gitt flere eksempler. At NRK, Aftenposten og Nettavisen videreformidler NTBs skrøner er bare trist.

Trist, ekstremt trist, er det også at mange palestinske barn er drept i konfrontasjoner med Israel de siste månedene.

Men når NTB ikke bruker et eneste ord på å formidle israelernes versjon i sin sak, blir det bare stående igjen som en blodanklage. Eller hva med barnas perspektiv?

NTB nevner ikke at terroristen Mohammad Tareq Yousef (17) er blant de som blir listeført som drepte barn i «rapporten». 26. juli drepte han en jødisk tobarnsfar og skadet to andre med kniv. Han ville sannsynligvis drept flere, hvis han ikke hadde blitt stanset i sine angrep. Også i tall fra tidligere år tar DCIP med mindreårige knivterrorister under kategorien «barn som Israel har drept».

Det som først og fremst kunne reddet barna, var at Hamas ikke brøt folkeretten og brukte mindreårige i sine voldelige provokasjoner og forsøk på å infiltrere Israel fra Gaza. Folkeretten forbyr ikke-statlige væpnede grupper å rekruttere eller bruke barn under 18 år. “Barn har rett til å bli beskyttet fra å bli skadet og mishandlet, fysisk og mentalt,” heter det i FN-konvensjonen for beskyttelse av barn. Da må det være en primæroppgave for foreldre og et samfunn å hindre at barn deltar i opptøyer og konfrontasjoner som man vet har potensial til å bli voldelige.

«22 av barna ble drept på Gazastripen, etter at israelske soldater langs grensegjerdet åpnet ild mot ubevæpnede demonstranter på flere hundre meters hold,» skriver NTB. Aftenposten bruker de siste ordene til å lenke til en artikkel fra 14. mai med overskriften «Over 50 palestinere drept i nye demonstrasjoner på Gazastripen». Verken NTB eller Aftenposten melder, hva Hamas sier åpent, at 50 av 62 drepte 14. og 15. mai var Hamas-medlemmer.

Helt fra provokasjonene ved Gaza-grensen ble trappet opp i slutten av mars 2018 har et stort antall av de drepte vært medlemmer av islamistiske terrororganisasjoner. Det inkluderer også de mange 15-, 16-, og 17-åringene som DCIP inkluderer i sin statistikk. Mange av disse har fått militær opptrening og deltok aktivt i provokasjonene langs grensegjerdet.

I april presenterte Dagbladet en av lederne for «demonstrasjonene» på Gaza. Hva er det som driver ham?

– De arabiske landene er del av geografien i dette området. Israel er som en fremmed. Ting kommer til å komme tilbake slik det pleide å være – med Israel borte, og bare de arabiske landene blir tilbake, sa Issam Adwan til en pro-palestinsk organisasjon i 2012.

NTB nevner en 18 måneder gammel baby som ble drept natt til 9. august. NTB nevner ikke at Israel i timene forut hadde blitt utsatt for et kraftig bombardement fra Gaza, og at babyen ble rammet i lovlige gjengjeldelser mot militære mål på Gaza.

NTB kaller det en «rapport» fra DCIP. Lenken til både NRK og Aftenposten viser at det er snakk om en tusen ords artikkel publisert 6. august på DCIPs nettside.

Etter en lang, lang liste av feil og demonisering av Israel fra NTBs side, har vi svært lave forventninger. Dagens artikkel var et nytt lavmål i feilinformasjon og ensidighet.

 

Relaterte saker:

Fra din lommebok, via Skatteetaten og budsjettet til palestinske selvstyremyndigheter flyter det hver måned store utbetalinger til folk, ikke som har drept barn med en feiltakelse, men som er stolte av drapene og får belønning for nettopp barnemord, påpekte MIFF i 2014.

«Belønning til barnemordere er en høyt prioritert sak hos palestinske selvstyremyndigheter. Til tross for økonomiske problemer, varslet PA en ny økning av lønn til dømte terrorister på 280 millioner kroner på årets budsjett. Noen palestinere planlegger terrorangrep fordi de vet at de vil få økonomisk belønning.

Under forhandlingene mellom Israel og PA fra sommeren 2013 til våren 2014 ble Israel presset til å løslate flere dømte terrorister, flere av dem hadde deltatt i drap på barn. Palestinske selvstyremyndigheter ga dem utbetalinger på mellom 170.000 og 300.000 kroner da de slapp fri. Mange av dem fikk fra før opptil 300.000 kroner i årlige lønnsutbetalinger. Alt dette fordi de hadde drept jødiske barn.»

– Jeg tror ikke at Israel spesifikt sikter på barn, sa folkerettsekspert Cecilie Hellestveit til A-magasinet i 2014. Til og med FNs tall indikerte det samme, men det var ikke norske journalister så opptatt av å fortelle deg.

Palestinske barn i israelske fengsel kunne vært unngått på to måter. Les hvordan.

Les også artikkelen Om barnemordere og “uproporsjonale” dødstall

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart