Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Et år med mange skritt i riktig retning

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, utenfor USAs ambassade i Jerusalem i juni 2018. (Foto: Privat)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, utenfor USAs ambassade i Jerusalem i juni 2018. (Foto: Privat)
MIFF-medlemmer kan se tilbake på en rekke høydepunkt i året som snart er over.

Nettsiden miff.no hadde rekordbesøk i 2017 – nesten 1,5 millioner besøk og over 2,3 millioner sidevisninger. I 2018 har besøket vokst til nye høyder, med en økning på 12 prosent.

I januar 2018 distribuerte MIFF et 28 siders spesialmagasin til 38.000 familier i Troms. I februar 2019 står 66.000 husstander i Nordland for tur.

Da den moderne staten Israel feiret 70 år i april, valgte MIFF å gi som gave til jubilanten å starte arbeid i Danmark. Allerede nå har vi over to hundre medlemmer og en velfungerende nettside og Facebook-side på plass. Vi har også hatt de første åpne møtene i Danmarks to største byer, og ser ut til å få en veldig solid ny medarbeider med i arbeidet fra februar 2019. Det langsiktige målet er at MIFF skal kunne få like stor betydning for Israel-saken i Danmark som MIFF har fått i Norge i løpet av 40 år.

At MIFF er 40 år ble markert med jubileumsfilm, jubileumsbok og festhelg i slutten av april. Helgen kulminerte med den store 70-årsfesten for Israel i Oslo Konserthus, som MIFF arrangerte i samarbeid med IKAJ.

Det var en stor glede å se at Oslo Konserthus ble helt fullt med 1400 Israel-venner. Tre Knesset-medlemmer, en israelsk dansegruppe og flere andre innslag skapte en fantastisk kveld.

Det har også vært mange ting å glede seg over siden. I mai flyttet USA sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. I mars og juni presentere MIFF sitt arbeid på større internasjonale konferanser i regi av strategidepartementet i Jerusalem. I juni/ juli gjennomførte MIFF vår tredje ungdomstur til Israel, og dette året ble det også laget en vakker film fra turen. I sommer var MIFF på delingstoppen i sosiale medier. I slutten av oktober åpnet Norwegian direkterute mellom Oslo og Tel Aviv to ganger i uken.

Et av mine beste minner fra 2018 vil være lederartikkelen som Dagbladet skrev 3. august. Der skrev de at MIFF er «Israels alltid tilstedeværende støttegruppe i Norge». Noe bedre skussmål kunne vi ikke fått.

MIFF har også fysisk økt vår tilstedeværelse det siste året – med nye lokallag etablert i Larvik-Sandefjord, Kongsberg og gjenopplivning av laget i Valdres.

Det har vært mye å gripe fatt i for MIFF når det gjelder mediekritikk og politisk debatt i 2018. I en rekke saker har vi sett at MIFF har betydd en forskjell. Det største enkeltprosjektet har vært å opplyse om de anti-israelske sidene ved Operasjon Dagsverk.

Vi er tilfreds med at vi lykkes å nå ut til hundretusenvis av skoleungdom og deres foreldre med sannheten. MIFFs advarsler mot Operasjon Dagsverk fikk oppmerksomhet i en lang rekke medier, både tv, radio og aviser.

Også i 2019 planlegger MIFF å nå ut i nye land.

I slutten av mars planlegger vi et første offentlig møte i Reykjavik. Vi har også startet arbeidet med å få MIFFs nettside på islandsk.

Det ser ut som 2018 går over i historien uten at Israel blir rammet av noen storkrig. Men det er relativt rolig bare fordi israelske forsvarsstyrker lykkes så godt med å stanse terrorangrep og redusere terrorgruppenes kapasitet.

MIFFs medlemmer og støttespillere har gjort oss i stand til å være mer på hugget i forsvar for Israel i 2018 enn noen gang tidligere, og vi håper og tror at de vil hjelpe oss til å bli enda bedre i 2019.

Klikk her for å bli medlem av MIFF

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart