Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

MIFF gjør en forskjell: NRK fjernet grafen, Faktisk.no bekreftet MIFF og Journalisten tok opp MIFFs kritikk av VG

Fra MIFFs støttemarkering for Israel utenfor Stortinget 15. oktober 2023.
Her er noen MIFF-resultater fra den siste måneden.

Den siste måneden har rast forbi uten at vi har hatt sjanse til å kunne rapportere om alt, verken om det som har skjedd i Israel, Norge eller MIFF. Men her er noen raske smakebiter.

MIFF fikk NRK til å endre

NRK har publisert en graf om dødstall som er full av feil, skrev MIFF 2. november. Etter litt fram og tilbake, svarte NRKs utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen fire dager senere: «Det blir en misvisende framstilling slik det står nå. Skal få rettet opp.» Grafen i NRKs artikkel er nå erstattet med en tabell de israelske dødsofrene også framkommer, slik de gjorde bare for 2 av 15 år i grafen. VG har publisert en lignende graf, men uten så mange faktiske feil. Likevel skjuler slike grafer over dødstall en vesentlig faktor i konflikten. Hvis det ikke var for israelske forsvarssystemer og anti-terror arbeid ville titusenvis av israelere være drept de siste 15 årene.

Journalisten tok opp MIFFs kritikk av VG

Når VG bruker journalist fra Palestinakomiteen blir overskriftene så misvisende som dette! skrev MIFF 1. november. «Israel bekrefter angrep på flyktningleir», var overskriften. Fem dager senere tok fagtidsskriftet Journalisten opp MIFFs kritikk. – Ledelsen kunne løftet problemstillingen tidligere internt, erkjenner nyhetsredaktøren. MIFF mener VG har brutt minst to paragrafer i Vær Varsom-plakaten, og vil følge opp med klage til Pressens Faglige Utvalg hvis ikke VG begynner å opplyse om journalistens bakenforliggende forhold.

MIFF rettet NTB, bekreftet av Faktisk.no

Norsk Telegrambyrå (NTB) er Norges største nyhetsbyrå, og hovedleverandør av utenriksnyheter til de store norske mediene. Fredag 13. oktober skrev NTB at Rafah-grensen har vært stengt siden 2005. MIFF korrigerte, og påpekte at grensen har vært åpen 3296 dager siden 2006. I løpet av denne perioden har det vært rundt 2,8 millioner passeringer totalt inn og ut. «I løpet av 2022 var grenseovergangen åpen i 248 dager, ifølge FN,» skrev MIFF 14. oktober. Fire dager senere kom Faktisk.no med en artikkel som ga MIFF rett: «Det stemmer at grenseovergangen fra Gaza til Egypt, Rafah, var åpen i 245 dager i fjor.» Faktisk.no skrev videre at palestinere ikke har kunnet reise fritt ut til Egypt, men det har MIFF heller aldri hevdet.

Statistikk for oktober

I oktober hadde MIFF 216.636 besøk på miff.no.

Våre Facebook-videoer ble sett i over 853.000 minutter, og Facebook-siden hadde en rekkevidde på over 1,3 millioner.

YouTube opplyser at våre videoer ble sett over 438.000 minutter.

På TikTok har MIFF hatt 139.000 videovisninger, samt en rekke livesendinger med tusenvis av seeere.

MIFF har også nådd langt ut via Instagram, Snapchat, Facebook-grupper, Twitter og Spotify.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart