Fra og med 1. januar ble det innført poseavgift i Israel. Den nye loven krever at butikkene tar 25 øre i avgift fra kundene for hver plastpose de selger. Formålet med avgiften er å få ned bruken av plastposer. I 2014 brukte hver israeler i snitt 275 plastposer i året.
– Jeg synes det er fantastisk at regjeringen gjør noe med forurensningen, sier Shifra Glickman, på handletur i et travelt supermarked i Jerusalem, til Jerusalem Post.
Et stort flertall av de handlende avisen har pratet med er positive til den nye poseavgiften. En 29 år gammel kvinne, som ikke ønsker å bli navngitt i avisen, viser til all forsøplingen som plastposer forårsaker.
– Avgiften er fremtidsrettet og bra for miljøet, mener 29-åringen.
Inntektene som den nye avgiften genererer, skal bli brukt til offentlige tiltak mot forsøpling. Norge forsøkte å innføre samme avgift i 2015. Den såkalte «Jensen-posen» skulle gi 1,25 milliarder i årlige inntekter, men endte opp til slutt opp med å bli skrinlagt. I Israel mener folk at avgiften vil føre til et mer miljøvennlig samfunn.
– Jeg mener det er veldig viktig å beskytte miljøet. Vi har et ansvar for våre barn, barnebarn og tippolderbarn med å holde jorden ren, så jeg er 100 prosent for dette, sier Joan Freudenberger, og forteller at hun som mange andre heller bruker handlenett til å få varene hjem fra butikken.