Israels statsminister Benjamin Netanyahu sammen med Kenyas president Uhuru Kenyatta tirsdag 5. juli 2016 i Nairobi. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu sammen med Kenyas president Uhuru Kenyatta tirsdag 5. juli 2016 i Nairobi. (Foto: GPO)

– Derfor er Israel en sterk aktør i internasjonal politikk

De siste årene har 20 prosent av de globale investeringene i cyber-forsvar gått til et land som har 0,1 prosent av verdens befolkning.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

– For Israel gjelder det å jobbe enda hardere for å beholde sine gamle venner samtidig som man når ut til nye venner, skriver Eran Lerman, tidligere medarbeider i det nasjonale sikkerhetsrådet og skribent for The Begin-Sadat Center for Strategic Studies, i en nyere artikkel i Mosaic Magazine.

Lerman legger frem det han mener er tre avgjørende faktorer som gjør Israel til en ”dynamisk aktør i internasjonal politikk”:

For det første gassfunnene. Funnene av gass gjør at Israel har klare økonomiske fordeler og utsikter for fremtiden. Israel fremstår nå som en betydelig gasseksportør i Midtøsten og funnene har åpnet opp for handel med land som Hellas, Kypros, Italia og Egypt.

For det andre peker Lerman på hvordan totalitær islamistisk terrorisme er en global trussel. Her kan Israel hjelpe med sikkerhet, etterretning og kunnskap.

For det tredje, og det er kanskje den viktigste faktoren ifølge Lerman, kan Israel bidra med unik teknologi og innovasjon. Israels sterke innovasjonskultur har brakt ikke bare land som Hellas og Kypros, men også land som Kina, Norge, India og Tanzania, til Israels dør.

Han forteller at ”over 20 prosent av de globale investeringer i cyber-forsvar de siste årene har gått til landet som består av 0,1 prosent av verdens befolkning i”. Lerman kaller dette et ”æresmerke og en hyllest til Israels lyse, nysgjerrige unge sinn, og en oppmuntrende tanke i tider med stor og problematisk usikkerhet”.

Det er avgjørende at Israel ikke lar sitt sterke og nære forhold til USA forfalle, argumenterer Lerman. Uten alliansen med USA ville Israel stått mye svakere i globalt diplomati.

– I overskuelig fremtid må Israels sikkerhet og diplomatiske støtte fortsette å komme fra Washington. Det er helt avgjørende hvem som er i Det hvite hus, for ingenting er mer viktig for Israels overlevelse og velstand enn tverrpolitisk engasjement med verdens største makt, hvor verdens nest største jødiske samfunn har sitt tilholdssted. Vi israelere må hele tiden være på vakt for å gi næring til og opprettholde denne forpliktelsen, og aldri ta den for gitt, skriver Lerman.

Samtidig understreker han at Israel betaler en stor pris for å ha et nært forhold til USA ved at Israel godtar amerikanernes strenge begrensninger når det gjelder hvordan de skal opptre i sine handelsrelasjoner med amerikanernes største rival, Kina. Et tettere samarbeid med Kina kunne ha vært til stor fordel for Israel, hadde det ikke vært for at landet allerede er bundet av sine handelsforbindelser til USA.

Lerman trekker også frem at Israel hadde hatt fordeler av nye samarbeid med land i Latin Amerika og i Asia. Av asiatiske land viser han til India, Vietnam og Japan, hvor Israels statsminister Benjamin Netanyahu i sistnevnte land allerede har knyttet et sterkt bånd til president Shinzo Abe.

I sommer besøkte Netanyahu en rekke afrikanske land, deriblant Uganda, Kenya, Rwanda og Etiopia. Lerman påpeker hvordan Netanyahus besøk til Uganda tidligere i år har fått symbolsk betydning fordi den israelske statsministerens bror, Yonathan, ble som den eneste israelske soldaten drept under en dramatisk redningsoperasjon på flyplassen i hovedstaden Kampala, for over 40 år siden. For mange ugandere ble denne operasjonen langt på vei sett på som begynnelsen til landets utfrielse fra Idi Amins regime.

Lerman mener at «hardt arbeid er nødvendig for å bevare, vedlikeholde og fremme økonomisk og strategisk fremgang slik Israel har gjort». Videre suksess for Israel i globale spørsmål vil motbevise den feilslåtte påstanden om at den jødiske staten er isolert i verden, avslutter Lerman.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart