I januar 2019 fant Stavanger tingrett palestineren Loai Deeb skyldig i «grov økonomisk kriminalitet, dokumentfalsk og menneskesmugling», ifølge Stavanger Aftenblad. Deeb mottok i løpet av noen få år omkring 140 millioner kroner fra to syriske brødre i De forente arabiske emirater, skriver avisen i en dybdeserie om Deeb.
14. januar skrev Aftenbladet: «Nå viser det seg at den plutselige pengestrømmen til Deebs bankkontoer begynte samtidig som han startet arbeidet med å smugle en gåtefull, iransk statsborger inn i Norge og Schengen-området. En sentralt plassert myndighetskilde har tidligere uttalt til Aftenbladet at denne personen trolig var en agent fra Iran.»
Stavanger tingrett dømte Deeb til fire og et halvt års fengsel. Deeb har anket dommen. Han er også slått personlig konkurs. Kemneren i Sola mener Loai Deeb skylder drøyt 17,3 millioner i ubetalt skatt, ifølge Aftenbladet. Deeb ledet en «menneskerettighetsorganisasjon» preget av fryktkultur, ifølge tidligere ansatt.
I september 2018 meldte NRK at palestinsk etterretning stod bak opprettelsen av Deeb og hans «menneskerettighetsorganisasjon» GNRD.
– Vi trengte en stemme og en stor organisasjon som kunne gi oss makt i FN og på den internasjonale arenaen, sa en kilde i palestinsk etterretning til NRK.
Noen fortsetter tydeligvis å sette pris på Deebs tjenester. Mandag 18. mars 2019 var han å se i hovedsalen til FNs menneskerettighetsråd i Genève. På et bilde som ble offentliggjort av MIFF 20. mars 2019 stod Deeb i samtale med representanter for andre pro-palestinske organisasjoner.
Mandag 18. mars var dagen da FNs menneskerettighetsråd drøftet «menneskerettighetssituasjonen i Palestina og andre okkuperte arabiske områder». Dette er en hel dag som brukes til fordømmelse av Israel. Blant landene som fordømte Israel var blant andre: Saudi-Arabia, Cuba, Egypt, Libanon, Iran, Nord-Korea, Nicaragua, Sudan, Tyrkia, Russland, Kina, Libya, Qatar, Irak, Jemen, Somalia, Pakistan, Bahrain og Algerie.
Her følte nok Deeb seg hjemme.
Denne uken ble Loai Deeb dømt i Gulating lagmannsrett til 4,5 års fengsel for å ha underslått 11 millioner kroner, ifølge NTB. I sin notis fra 3. desember nevnte ikke nyhetsbyrået Deebs tette kobling til palestinsk etterretning ellers hans rolle i FNs menneskerettighetsråd så sent som i mars i år.