Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvor ille er årets 1. mai paroler for Israel?

Et større antall deltakere i 1. mai-toget i Oslo i 2017 gikk under paroler som krevde boikott av verdens eneste jødiske stat. (Foto: Roland Baltzersen)
Et større antall deltakere i 1. mai-toget i Oslo i 2017 gikk under paroler som krevde boikott av verdens eneste jødiske stat. (Foto: Roland Baltzersen)
Bare i én av landets fire største byer er det boikott Israel-parole i år.

I 1889 ble 1. mai valgt av Den internasjonale arbeiderkongressen som «arbeidernes internasjonale kampdag». Her i Norge ble dagen gjort til lovfestet fridag av Vidkun Quislings regjering i 1942. Seksti år senere brukte Gerd-Liv Valla, som da var nyvalgt LO-leder, sin tale på 1. mai-arrangementet i Oslo til å ta til orde for boikott av Israel. «Vi går inn for en boikott av israelske varer så lenge konflikten pågår,» sa Gerd-Liv Valla.

Siden 2002 gang har boikott-kravet vært en gjenganger på LO-arrangementer 1. mai. Aller mest alvorlig er det at Norges mektigste organisasjon støtter politikk som vil fjerne verdens eneste jødiske stat.

Blant landets fire største byer er det i år bare i Stavanger «boikott Israel» inngår i de forhåndsgodkjente parolene. «Fritt Palestina – riv murene – boikott Israel!» er hele budskapet til LO i oljehovedstaden.

Blant parolene i Bergen er det ingen budskap knyttet til internasjonale konflikter, mens Trondheim nøyer seg med å erklære «Fritt Palestina!». I Oslo er parolen: «Stopp de ulovlige bosettingene og drap på palestinere – still Israel til ansvar».

Korte kommentarer

Hvis palestinerne virkelig ønsker sin egen stat, hvorfor har de da gjentatte ganger avvist tilbud om «Palestina»? Det er dette spørsmålet organisasjoner og medier som demoniserer Israel ikke klarer å svare på. Gang på gang har palestinerne avvist opprettelse av en palestinsk stat.

Murene (som i all hovedsak er gjerder) er bygget i selvforsvar, for å gjøre det vanskeligere for islamistiske og nasjonalistiske ekstremister å drepe jøder. LO bør være opptatt av å gjøre noe med det underliggende hatet først, før de krever at Israel skal fjerne dette forsvarstiltaket.

Alle som boikotter Israel eller varer fra israelske bosetninger truer fredsprosessen fordi de fremmer utpressing i stedet for forhandlinger. De bidrar også til å gjøre sjansene mindre for at palestinerne godtar et fornuftig fredstilbud. Derfor er boikott umoralsk og hindrer fred.

Dersom folkeretten blir anvendt rettferdig, er det ikke grunnlag for å si at bosetningene er ulovlige. Fakta viser at de israelske bosetningene heller ikke er det største hinderet for fred. De israelske bolig- og landsbruksområdene på Vestbredden dekker kun 2,7 prosent av arealet. Les mer på temasiden Hva du trenger å vite om israelske bosetninger.

LO i Oslo overser at nesten alle drepte palestinere var terrorister tilknyttet palestinske terrororganisasjoner som deltok i krigføring mot Israel. 55 prosent av palestinerne sier de vil ha væpnet konfrontasjon og intifada mot Israel, og et flertall tror at vold er beste veien mot en palestinsk stat. 87 prosent sier at PA ikke har rett til å arrestere medlemmer av væpnede grupper for å forhindre at de angriper Israel eller for å gi dem beskyttelse. Når palestinske myndigheter ikke stanser sine terrorister, blir Israel tvunget til å gjøre det. Les mer på temasiden Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart