Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Støre vil gi Tempelplassen og Vestmuren til en muslimsk stat

Jonas Gahr Støre. (Foto: NATO)
Statsminister Jonas Gahr Støre vil dele Jerusalem.

Statsminister Jonas Gahr Støre varslet i dag at Norges anerkjennelse av en palestinsk stat trer i kraft 28. mai. På pressekonferansen sa Støre: «En palestinsk stat er forpliktet i tråd med folkeretten til å leve i fred innenfor sikre, internasjonale og anerkjente grenser, og etterleve alle relevante FN-resolusjoner. Den territorielle avgrensningen mellom staten Palestina og staten Israel bør basere seg på grensene fra før 4. juni 1967, altså demarkasjonslinjen fra våpenhvileavtalen av 1949, med Jerusalem som delt hovedstad og med åpning for avtaler om bytte av land.»

Palestinske selvstyremyndigheter er ikke innstilt på å leve i fred side om side med Israel. De har et skolesystem hvor barna blir opplært i jødehat og jihad. Også i offisielle palestinske medier blir det oppviglet til vold. Etter 7. oktober har palestinske skoler feiret massakren og myndighetene har sitert folkemordsdrøm på jøder i instruks til moskéenes fredagsbønn. Jødehatet i PA kommer fra toppen. Sommeren 2023 sa Mahmoud al-Habbash, øverste sharia-dommer i PA, at jødene er Satan i menneskelig form. Les mer om palestinske selvstyremyndigheter.

Kanskje enda mer alvorlig enn Støres naive tilnærming til palestinske myndigheter, er hans forsøk på å påtvinge Israel grenser som ikke er fastlagt i forhandlinger. En grense som verken er sikker eller anerkjent.

Støre tar feil når han omtaler demarkasjonslinjen fra våpenhvileavtalen av 1949 som en grense. Arabisk side insisterte på at det IKKE skulle være en grense.

Støre tar feil hvis han tror denne grensen er sikker eller anerkjent. Aller minst er grensen anerkjent av palestinerne. Alle de dominerende palestinske politiske bevegelsene kjemper for et «Palestina» der Israel er borte.

Grensen som Støre trekker vil føre til at Jerusalems gamleby, og alle de jødiske hellige stedene der – inkludert Tempelplassen og Vestmuren – blir en del av en arabisk og muslimsk stat. Hvor motivert tror du palestinerne vil være til å gjøre kompromisser om gamlebyen når Støre allerede har erklært deres rett til området?

22. mai brøt Støre med Norges langvarige politikk som har ønsket å fremme en fremforhandlet løsning. Det blir frekt å kalle seg en «venn av Israel» når han samtidig gir Israels fiender det de vil ha.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart