Søk
LOs revisorer måtte bruke store ressurser på å rydde opp i palestinske PGFTUs korrupsjon. Medlemmene må ta regningen. (Skjermdump fra lo.no)
LOs revisorer måtte bruke store ressurser på å rydde opp i palestinske PGFTUs korrupsjon. Medlemmene må ta regningen. (Skjermdump fra lo.no)

LOs palestinske samarbeidspartner er korrupt

PGFTU brøt avtale og misbrukte norske skattepenger kanalisert gjennom LO.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU) er LOs søsterorganisasjon i de palestinske selvstyremyndighetene. Ifølge LO organiserer de 29 forbundene i unionen om lag 350.000 medlemmer.

Kontakten med PGFTU har bidratt til å få LO til å vedta full boikott og politikk som vil utslette Israel. Det siste blir bekreftet av PGFTUs logo, som viser et kart der Israel er borte og landområdene farget i islams grønne farge.

Nå har også LO selv funnet ut at PGFTU er korrupt. Men det er ikke organisasjonens grusomme anti-israelske og anti-jødiske politikk LO reagerer mot.

Torsdag 19. april meldte LOs informasjons- og rådgivningsavdeling at LOs revisorer har avdekket «økonomiske uregelmessigheter hos PGFTU i Palestina». PGFTU har misbrukt 800.000 kroner kanalisert av Norad gjennom LO. LO skriver:

«- I fjor høst mottok vi melding om at åtte personer i PGFTU var tiltalt for korrupsjon. Da varslet vi Norad og besluttet å sende revisorer ned, som undersøkte om midlene hadde blitt brukt i tråd med avtalen med LO og Norad, sier LOs 2. nestleder, Roger H. Heimli.

Det ble avdekket at PGFTU ikke kunne gjøre rede for bruken av deler av midlene organisasjonen hadde fått fra LO og Norad. Internkontrollen i PGFTU har ikke vært god nok, og det har vært for liten kontroll av økonomisk støtte fra givere har blitt brukt.

Støtten fra LO til PGFTU har tidligere vært administrasjonsstøtte. Dette ble endret i 2015. LO skrev en detaljert avtale om hvilke tiltak som skulle gjennomføres. PGFTU har sett bort fra dette og disponert pengene som ledelsen ønsker.

– Vi har betalt tilbake pengene til Norad, og krevd at PGFTU refundert beløpet, sier Heimli, som opplyser at samarbeidet med PGFTU vil bli vurdert.»

Kanskje LO-ledelsen en dag vil oppdage det sanne omfanget av PGFTUs korrupsjon og ta avstand fra deres holdning til Israel? Kanskje LO-medlemmene en dag vil gjøre opprør mot sin organisasjons hykleri – som ønsker slutt på verdens eneste jødiske stat, samtidig som arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57 heies fram?

MIFF har tidligere loset LO-medlemmene gjennom det som ikke lenger er kosher og gitt veiledning til dem som vil melde seg ut av LO. Vi har også noen særskilte ord til mannen som sørget for boikottvedtaket.

MIFF har publisert leserbrev fra en som meldte seg ut av LO og påpekt et gapende og stort hull i LOs Israel-boikott.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart