Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

LOs palestinske samarbeidspartner er korrupt

LOs revisorer måtte bruke store ressurser på å rydde opp i palestinske PGFTUs korrupsjon. Medlemmene må ta regningen. (Skjermdump fra lo.no)
LOs revisorer måtte bruke store ressurser på å rydde opp i palestinske PGFTUs korrupsjon. Medlemmene må ta regningen. (Skjermdump fra lo.no)
PGFTU brøt avtale og misbrukte norske skattepenger kanalisert gjennom LO.

Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU) er LOs søsterorganisasjon i de palestinske selvstyremyndighetene. Ifølge LO organiserer de 29 forbundene i unionen om lag 350.000 medlemmer.

Kontakten med PGFTU har bidratt til å få LO til å vedta full boikott og politikk som vil utslette Israel. Det siste blir bekreftet av PGFTUs logo, som viser et kart der Israel er borte og landområdene farget i islams grønne farge.

Nå har også LO selv funnet ut at PGFTU er korrupt. Men det er ikke organisasjonens grusomme anti-israelske og anti-jødiske politikk LO reagerer mot.

Torsdag 19. april meldte LOs informasjons- og rådgivningsavdeling at LOs revisorer har avdekket «økonomiske uregelmessigheter hos PGFTU i Palestina». PGFTU har misbrukt 800.000 kroner kanalisert av Norad gjennom LO. LO skriver:

«- I fjor høst mottok vi melding om at åtte personer i PGFTU var tiltalt for korrupsjon. Da varslet vi Norad og besluttet å sende revisorer ned, som undersøkte om midlene hadde blitt brukt i tråd med avtalen med LO og Norad, sier LOs 2. nestleder, Roger H. Heimli.

Det ble avdekket at PGFTU ikke kunne gjøre rede for bruken av deler av midlene organisasjonen hadde fått fra LO og Norad. Internkontrollen i PGFTU har ikke vært god nok, og det har vært for liten kontroll av økonomisk støtte fra givere har blitt brukt.

Støtten fra LO til PGFTU har tidligere vært administrasjonsstøtte. Dette ble endret i 2015. LO skrev en detaljert avtale om hvilke tiltak som skulle gjennomføres. PGFTU har sett bort fra dette og disponert pengene som ledelsen ønsker.

– Vi har betalt tilbake pengene til Norad, og krevd at PGFTU refundert beløpet, sier Heimli, som opplyser at samarbeidet med PGFTU vil bli vurdert.»

Kanskje LO-ledelsen en dag vil oppdage det sanne omfanget av PGFTUs korrupsjon og ta avstand fra deres holdning til Israel? Kanskje LO-medlemmene en dag vil gjøre opprør mot sin organisasjons hykleri – som ønsker slutt på verdens eneste jødiske stat, samtidig som arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57 heies fram?

MIFF har tidligere loset LO-medlemmene gjennom det som ikke lenger er kosher og gitt veiledning til dem som vil melde seg ut av LO. Vi har også noen særskilte ord til mannen som sørget for boikottvedtaket.

MIFF har publisert leserbrev fra en som meldte seg ut av LO og påpekt et gapende og stort hull i LOs Israel-boikott.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart