Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvorfor finansierer EU palestinske propagandareiser til Judea og Samaria?

Visste du at europeiske skattepenger er med på å finansiere EUs anti-israelske propagandaturer i Judea og Samaria? (Illustrasjonsfoto: EU)
Visste du at skattepengene dine bidrar til å finansiere anti-israelske propagandareiser til Judea og Samaria?

MIFF har tidligere skrevet om hvordan ikke bare danske og norske medier skaper et falskt bilde av Israel, men også svenske medier. Som MIFF har dokumentert i boken Det falske bildet av Israel, har det falske bildet blitt skapt over flere tiår med ensidig og feilaktig informasjon fra norske medier og skolebøker. Det samme falske bildet av Israel går også igjen i Danmark.

I 2021 ble den svenske journalisten Annika Borg intervjuet i nettavisen Bulletin. Her forklarte hun blant annet hvorfor de svenske journalistene også har en ensidig dekning av det som skjer i Israel.

Hvert år arrangerer Svenska kyrkan og deres hjelpeorganisasjon Diakonia turer til Judea og Samaria (Vestbredden). Alle utgifter dekkes og journalister fra alle store svenske redaksjoner har vært med på turene, ifølge Borg.

Lignende reiser arrangeres også av EU-kontorets representant i Jerusalem og finansieres av EU.

Nylig ble en gruppe på 11 europeiske journalister invitert på en seks dagers lang omvisning i Jerusalem og Judea og Samaria (Vestbredden). Formålet med turen var å informere journalistene om EU-hjelp til palestinerne, skriver Algemeiner.

Kun journalister som skriftlig forklarte hvorfor de ønsket å delta og hvor de ønsket å bruke turen i sitt arbeid som journalister kunne delta.

Turen hadde med andre ord bare ett formål: pro-palestinsk propaganda

Journalistene deltok på et møte på Al Jazeera-kontorene for å diskutere «utfordringene» pressen står overfor. Journalistene møtte også den palestinske NGOen Al-Haq i Ramallah og den anti-israelske israelske NGOen Breaking the Silence.

Den palestinske NGOen Al-Haq er på Israels terrorliste for sine terrorforbindelser, og den israelske NGOen Breaking the Silence sprer grov anti-israelsk propaganda uten grunnlag i virkeligheten.

Den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera har stått i spissen for en anti-israelsk svertekampanje etter at den amerikansk-palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble drept under harde kamper mellom palestinske terrorister og israelske soldater i byen Jenin. De palestinske selvstyremyndighetene (PA) har mistet kontrollen over Jenin, som har blitt et terrorparadis som klekker ut mange terrorister og utgjør en reell risiko for Israels sikkerhet. Derfor er det israelske forsvaret (IDF) tvunget til å gå inn i byen for å stoppe terroren fra å spre seg.

Bare timer etter at Abu Akleh ble skutt, anklaget det Qatar-eide Al Jazeera Israel for «overlagt drap» på journalisten.

Til tross for at USA i en grundig og uavhengig etterforskning konkluderte med at Abu Akleh ble truffet ved et uhell, fortsatte Al Jazeera å spre konspirasjonsteorier om at hun hadde blitt skutt med «kaldt blod» og at «den israelske regjeringen og okkupasjonsstyrken» [sic] skal holdes ansvarlig for hennes død.

Dette er ikke første gang Al Jazeera blir tatt for å spre falske nyheter om Israel. I løpet av de siste årene har Al Jazeera gjentatte ganger blitt tvunget til å trekke tilbake sin anti-israelske propaganda – se eksempler her, her og her.

Til tross for at NGO Al-Haq er blant de 6 palestinske NGOene som Israel satte på sin terrorliste i 2021 etter overveldende bevis på at de samarbeider med den palestinske terrorgruppen PFLP, som står på EUs terrorliste, ble de invitert til å snakke med europeiske journalister.

Direktøren for Al-Haq, Shawan Jabarin, har fungert som senior PFLP-medlem og opprettholdt nære forbindelser med terrorister. I 2007 beskrev en dommer Jabarin som en «Dr. Jekyll og Mr. Hyde,» og at «han har delt tiden sin mellom å lede en NGO og som operativ i en organisasjon som myrder uten å blunke og ikke har noe med menneskerettigheter å gjøre.»

I tillegg til at flere av NGOens ansatte har blitt arrestert for sitt engasjement i terrorvirksomhet, har Al-Haq i lengre tid også vært en internasjonal «medieyndling» som også brukes som unnskyldning for andre palestinske terrorgrupper – for eksempel de iransk-støttede terrorgruppene Hamas og Palestinian Islamic Jihad (PIJ).

For det første bestemte EU seg for å kutte bistanden til Al-Haq etter at Israel satte dem på terrorlisten. Men EU gjenopptok bistanden i juli – selv om bevisene på at Al Haq er involvert i terrorisme er overveldende og til og med kan finnes i åpne kilder.

Også den palestinske NGOen PalVision ble brukt til å fremme anti-israelsk propaganda til EU-journalistene.

I PalVision (lenke til miff.dk) har mange av deres unge styremedlemmer, tjenestemenn og ansatte rettferdiggjort og glorifisert terror mot israelere, inkl. en prosjektkoordinator som hyllet en selvmordsterrorist som en helt og en annen som hyllet bilterrorangrep.

De europeiske journalistene ble vist rundt i byen Hebron i Judea og Samaria av den anti-israelske NGOen Breaking the Silence (som blant annet mottar midler fra Danmark og Norge) og EU-representanten Sven Kühn von Burgsdorff.

HonestReporting har tidligere påpekt at Breaking the Silence-turene skaper enda mer hat og forverrer situasjonen i Hebron, som beskrives som et «mikrokosmos av okkupasjonen». Faktum er at Hebron, med sin lille jødiske befolkning på rundt 800 innbyggere omringet av rundt 200 000 palestinere, er en unik situasjon, og faktisk er det ingen annen by under israelsk kontroll hvor den jødiske befolkningen er fullstendig omringet og bevoktet av flere hundre soldater .

Det er et mysterium at EU-diplomaten Sven Kühn von Burgsdorff kan forbli på sin post med sin antisemittiske fortid, skriver Algemeiner. På en konferanse i år i Jerusalem sa von Burgsdorff at man ikke kan bli «overrasket» over at palestinere slakter israelere, fordi det er det man må «forvente».

Sven Kühn von Burgsdorff uttalte også at selve eksistensen av verdens eneste jødiske stat er roten til det morderiske hatet: «Vi må bringe frem og rette verdens oppmerksomhet mot den situasjon som folket i Palestina har vært utsatt for i 74 år.»

På spørsmål om journalistenes reise forsvarte en talsmann for EU-representantens kontor reisen og sa at den ga journalister en unik mulighet til å se «EU-finansierte prosjekter» og at «ingen vesentlig informasjon var mottatt fra Israel som kunne rettferdiggjøre en revisjon» av politikken overfor de seks palestinske NGOene, på grunnlag av Israels beslutning om å sette NGOene på sin terrorliste.

Hva synes EUs skattebetalere om den tolkningen? Er skattebetalerne i EU enige i at deres hardt opptjente penger kanaliseres til frivillige organisasjoner med terrorforbindelser?

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart