Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Minst 100.000 krevde Olmerts avgang

Godt over 100.000 mennesker var samlet ved Rabin Square i Tel Aviv torsdag kveld for å kreve statsminister Ehud Olmerts avgang. Foreldre som mistet sine kjære mens krigen pågikk, var de første til å tale til de fremmøtte. – Vi krever et lederskap som ikke adskiller seg fra folket, som ikke er ledet av sitt ego og sine politiske kalkulasjoner, sa en av soldatmødrene, Osnat Vishinsky. En populær israelsk forfatter ved navn Meir Shalev deltok også i arrangementet, og ba Olmert og forsvarsminister Amir Peretz forsvinne fra regjeringskontorene. – Vi søker ikke kompensasjon, heller ikke anger for deres synder gjort ved hjelp av manglende dømmekraft, eller for deres arroganse. Dere løp hodestups inn i kampen med iveren til de unge rekruttene, uten å ha en plan eller et mål. Dere ødela Israels motstandsmakt, dere ødela våre sjanser til å bringe tilbake fangene, og verst av alt: Dere ødela livet til soldater og sivile, hevdet forfatter Shalev. Representant for reservesoldatene Ronny Zvigenbaum hevdet statsministerens feilavgjørelser var "utilgivelige og skrevet med blod." – I dag prøver du å holde fast ved jobben. Men vi trenger å holde fast ved våre liv. Hver dag du sitter ved makten setter du staten i fare. Se på denne mengden, statsminister. Det forteller alt. Vi er ikke talsmenn for politiske partier, men vanlige innbyggere […] og vi ber deg gå av, krevde representanten. Arbeiderpartiets partilederkandidat Ami Ayalon uttrykte et håp om at demonstrasjonen ville rykke opp Olmert-regjeringen ved roten. – Når 80-90 prosent av dette torget er fullt av mennesker som ber regjeringen tre til side, burde folkets vilje bli møtt med politisk handling, sa Ayalon. Også representanter for høyresiden i israelsk politikk kom med liknende utsagn. Ved flere anledninger ropte folkemengden slagord der de krevde Olmerts avgang. Demonstrasjonen ble arrangert som en reaksjon på Winograd-komiteens første delrapport fra Libanon-krigen sist sommer. Både Olmert og Peretz har her fått gjennomgå for det komiteen hevder er mislykket lederskap under krigen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart