Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kritiserte «egoistiske» militærnektere

President Shimon Peres og forsvarsminister Ehud Barak avduket onsdag et monument i Nord-Israel til ære for de 2.200 falne soldatene fra kibbutz-bevegelsen. De to topp-politikerne benyttet anledningen til å gå til verbalt angrep på dem som i deres øyne sluntrer unna militærtjenesten. – De som lar være å tjenestegjøre i IDF gir ikke engang det minimale av det en kan kreve for Israels overlevelse. Frivillighetsånden i kibbutzungdommen bør inspirere til liknende bidrag fra resten av befolkningen, uttrykte Peres. – Og disse ordene viser seg også i tallene. Kibbutzinnbyggerne står for 1,5 prosent av Israels befolkning og tolv prosent av Israels falne, ti ganger det nasjonale gjennomsnittet, la han til. Barak har selv bakgrunn fra bevegelsen og hevdet dem som velger å ikke tjenestegjøre for hæren, gjør dette ut av "egoistiske og karrieremessige årsaker." – Som en som vokste opp på en kibbutz og som har dedikert flere tiår av sitt liv til Israels sikkerhet, kan jeg bevitne at den naturlige drivkraften for oss i våre veivalg i livet, var oppfatningen av at vi hadde et oppdrag, at vi stod i tjeneste for en sak som var langt større og viktigere enn oss selv, sa Barak. – Mitt hjerte verker når jeg ser ungdommer som prøver å finne veien utenom hæren i disse dager. Vi var tøffe og vi fortsatte å lære at man må bidra til landet, presiserte han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart