Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

USA deltar ikke i FN-konferanse mot rasisme

USA har trukket seg fra planleggingsprosessen for Den internasjonale konferansen mot rasisme i Geneve fra 20.-25. april. Utenriksdepartementet i Washington har også varslet at USA ikke kommer til å delta i konferansen, kun med observatører. Canada og Israel har tidligere varslet at de ikke vil delta. En tilsvarende FN-konferanse mot rasisme ble avholdt i Durban i Sør-Afrika i 2001. Israelere flest opplevde denne konferansen nettopp som et kraftig bidrag til fremme av rasismen, særlig i form av jødehat. Les bakgrunnsartikkel om FN-konferansen i Durban. Robert Wood, talsmann for amerikansk UD, sier til Ha’aretz at de foreløpige resolusjonstekstene til konferansen i Geneve bare har gått "fra dårlig til verre" i forhandlingene. – En konferanse basert på denne teksten vil være en tapt mulighet til å uttale seg klart om det vedvarende problemet med rasisme, sier Wood. I følge Ha’aretz anklager utkastene til resolusjoner Israel for å være en okkupantstat som gjennomfører rasistisk politikk. Det blir henvist til "situasjonen for de palestinske flyktningene og andre innbyggere av de arabisk-okkuperte territoriene". Dette gir inntrykk av at selve staten Israels eksistens blir betegnet som okkupasjon av arabisk område. I forhandlingene har USA insistert på at ingen land blir nevnt med navn, og de har protestert mot et initiativ fra muslimske land om å forby religionskritikk i media.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart