Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Uro i Likud på grunn av generøst tilbud til Ap

I dag drar Likud-leder Benjamin Netanyahu til president Shimon Peres for å be om to uker ekstra tid til å sy sammen sin regjeringskoalisjon. Målet er å danne en regjering med 61 Knesset-representanter fra høyrepartier og religiøse partier, pluss representanter fra Arbeiderpartiet som vil følge Ap-leder Ehud Barak inn i regjeringen. Netanyahus generøse tilbud til sine koalisjonspartnere har åpnet for kritikk fra eget parti. Det er spesielt upopulært at Ap har fått tilbud om fem ministerposter, spesielt siden over halvparten av partiets 13 Knesset-representanter er sterke motstandere av å gå inn i regjeringen. Det er også reist kritikk mot at ingen Likud-politikere ser ut til å få de tre mest innflytelsesrike plassene i regjeringen. Avigdor Lieberman fra Israel Beiteinu ser ut til å bli utenriksminister, Ehud Barak ser ut til å bli forsvarsminister og Netanyahu planlegger å beholde kontroll over finansdepartementet selv. – Det er ingen av oss som kan kritisere Netanyahu offentlig for å strekke seg langt for å få med Ap, fordi det er godt for landet, men privat er alle veldig irriterte, sier et Knesset-medlem fra Likud. En meningsmåling viser at 64 prosent av Ap-velgerne ønsker at partiet skal gå inn i Netanyahus regjering. Den samme meningsmålingen viser også at 74 prosent av Kadima-velgerne ønsker at partiet skal gå inn i regjeringen, men partileder Tzipi Livni står fast i sin avvisning av Netanyahu.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart