Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kvinner på Gaza-stripen lider under vold

Studier viser at 77 prosent av Gazas kvinner lider under en eller annen form for vold i hjemmet. 52,3 prosent opplever fysisk vold, 14,6 prosent sier de blir seksuelt misbrukt, 67 prosent er utsatt for verbal vold og 71 prosent er offer for mental vold. – Politiet sier noen ganger til misbrukte kvinner at de kan gå hjem igjen, fordi de har ikke tid til å høre på henne når de er opptatt av "viktigere" ting enn kvinnesaker, sier Huda Hamuda, som leder et forskningssenter som har forsket på kvinners situasjon på Gaza. Den israelske storavisen Yedioth Aharonoth har snakket med noen palestinske kvinner som ønsker å kjempe for sine rettigheter. 30 år gamle Nahala ble mentalt og fysisk misbrukt av sin mann i over ti år. Hun har lenge nektet å skille seg fra ham, av frykt for å bli utstøtt av samfunnet. For tre måneder siden orket hun imidlertid ikke mer og skilte seg. Som vanlig er på Gaza-stripen, for at kvinner ikke skal vurdere å skille seg, ble barna tatt fra henne. – Jeg gikk aldri til politiet for å klage på ham. Han truet med å drepe meg om jeg gjorde det. Jeg klaget ikke, og gikk ikke til hjelpeorganisasjonene, fordi jeg tror ikke at noen egentlig kunne ha hjulpet meg. Jeg var redd mannen min ville finne ut av det, forklarer hun. Nahala savner barna sine, men beskriver livet med sin mann som et "helvete på jord." Hun vil aldri tilbake til sin mann. En annen kvinne forteller at når mannen ikke har råd til å forsørge familien lar han frustrasjonen gå ut over kone og barn. – Jeg vurderer å sende datteren min ut av Gaza-stripen fordi hun ikke bruker hijab, forklarer en tredje kvinne. Hun frykter at hun skal bli misbrukt og sier kvinner har blitt brent med syre for å ikke bruke hodeplagget. Og selv når kvinner går på gaten iført hijaben som blir påtvunget dem, får de stygge blikk og kommentarer om kroppen deres, forklarer hun. I dag er det registrert 25 hjelpeorganisasjoner på Gaza-stripen som arbeider med kvinnesaker. Det har vært en økning i antallet de siste årene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart