Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tyrkiske jøder redde, vurderer å emigrere til Israel

Den diplomatiske situasjonen mellom de gamle alliansestatene Israel og Tyrkia har forverret seg kraftig de siste månedene. Dessverre har den anspente situasjonen også spredt seg ned til grasrotnivå. Jøder i Tyrkia føler seg nå utrygge og vurderer å forlate landet. Under en fest i hovedsynagogen i Istanbul denne uken, som markerte slutten på Ramadan, fortalte flere av dem at de frykter for sine liv. – Vi lever alle i frykt. Gatene blir påvirket av det som skjer i politikken. Og vi balanserer på grensen mot desperasjon i livet her. Vi elsker Tyrkia, men vi makter ikke å leve mye lenger i frykt, forklarte en av dem foran mektige muslimske gjester. – Situasjonen har ikke roet seg ned, men har bare blitt verre. Jødene føler seg isolerte, uttrykte en annen. Israelske myndigheter har i årtier forsøkt å overbevise Tyrkias 17.000 jøder om å emigrere til Israel. Få har likevel reist, fordi de har følt seg trygge. Men de anti-israelske uttalelsene til Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan har endret situasjonen på dramatisk kort tid. – 85 jøder immigrerte det første halvåret i år, sier lederen for de tyrkiske immigrantenes interesseorganisasjon i Israel, Jack Aboursi. – Tyrkia har allerede blitt et land hvor det ikke er bra å leve for en jøde. Det finnes antisemittisme og gatene er påvirket av statsministerens oppviglende uttalelser. Jeg pleide å besøke Tyrkia et par ganger i året, men det har nå gått to år siden jeg besøkte landet sist. Jeg ser heller ikke at jeg kommer til å besøke landet igjen, legger han til.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart