Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Selbekk intervjuet i Israels største avis

– Det var et sjokkerende øyeblikk. Jeg forstod plutselig at hele livet mitt var forandret på et øyeblikk. Fra å være en vanlig journalist ble jeg forandret til en mann hvis kone og barn ble truet, sier Vebjørn Selbekk om drapstruslene han mottok etter å ha publisert Muhammed-karikaturene i Magazinet (nå: DagenMagazinet). Den fungerende sjefsredaktøren er intervjuet om sitt forhold til Israel og om karikaturpubliseringen av Israels største dagsavis, Yedioth Aharonoth. Selbekk forteller om jøder i Norge som ikke kan gå med religiøst hodeplagg (kippa) av frykt for å bli trakassert. Videre forklarer Selbekk for leserne om hvorfor det er så viktig for ham å løfte fram Israel. – Min mor ble født i Øst-Tyskland og min bestefar var soldat i den tyske hæren under andre verdenskrig. De flyttet til Norge senere. Jeg klarer ikke å kvitte meg med tanken om hva som skjedde med jødene på denne tiden. Alle europeere føler skyld overfor dere. Det er hovedårsaken til at jeg bestemte meg for å gjøre noe godt for det jødiske folk, forklarer redaktøren. – Som barn fortalte min mor om den nye demokratiske staten i Midtøsten og fulgte det som skjedde der med interesse. Også min interesse for Israel vokste siden jeg er et religiøst menneske og på grunn av båndene mellom jødedommen og kristendommen, legger han til. Videre forklarer Selbekk hvordan Norge var et Israel-vennlig land fram til Seksdagerskrigen i 1967, men at det har gradvis forverret seg siden. Likevel avviser han at dagens Norge er antisemittisk, men at landet i hovedsak er anti-israelsk og pro-palestinsk. – Etter min mening er frykten for islam større enn sinnet mot Israel. Det er det jeg forsøker å forklare, at den ekstremismen vi opplever i Norge er noe som skjer daglig i Israel, sier han. Ifølge Selbekk har det etter Oslo-avtalene på 90-tallet blitt skapt en uheldig selvforståelse hos den jevne nordmann om at Norge er "verdens samvittighet". Selv er han skarpt kritisk til avtalen og mener den har skapt "mye mer vondt for Israel enn godt."

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart