Faksmile av Fagbladets utgave som kom til medlemmene i begynnelsen av desember 2013.
Faksmile av Fagbladets utgave som kom til medlemmene i begynnelsen av desember 2013.

Fagforbundets løgner om Israel

Fagforbundets "Palestina-ambassadører" setter seg ned for gruppebilde under overskriften "Stop Palestine Genocide". Slik gjenforteller de løgnene som fikk landsmøtet til å gå inn for boikott av Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Genocide – folkemord – er definert i folkemordkonvensjonen vedtatt av FNs generalforsamling i desember 1948. Konvensjonens hensikt var å forby handlinger som nazistene i Europa utførte mot jødene under andre verdenskrig – da én tredel av alle verdens jøder ble drept i løpet av noen få år.

Nå videreformidler Fagforbundet og deres tidsskrift Fagbladet en palestinsk anklage om at Israel gjennomfører folkemord på palestinerne. I artikkelteksten hevder journalist Vegard Velle at «israelerne» i 1948 «begynte sin etniske utrenskning av palestinerne fra Palestina».

Hva har skjedd med den arabisk-palestinske befolkningen de siste hundre år? I 1914 var det omkring 70.000 kristne og 525.000 muslimer i området som den gang var under osmansk kontroll. I underkant av 600.000 palestinere, med andre ord.

I dag er det 1,7 millioner palestinere på Gaza-stripen, 2,7 millioner palestinere på Vestbredden (tall fra CIA World Factbook) og det er 1,4 millioner muslimer i Israel, pluss også noen kristne arabere med israelsk statsborgerskap. Til sammen er det nesten 6 millioner palestinere i området i dag, 65 år etter at Israel ble opprettet og 46 år etter at Israel erobret Vestbredden og Gaza-stripen i en forsvarskrig.

De siste hundre årene har den palestinske befolkningen økt med 10 ganger innenfor grensene av det tidligere britiske mandatområdet, fra 600.000 til 6 millioner. Det er dette Fagforbundet hevder er folkemord. I perioden da Israel har hatt kontroll over hele det britiske mandatområdet, etter 1967, har forventet levealder blant palestinerne økt kraftig og de ligger foran mange av sine arabiske naboer når FN rangerer levekår.

I 1912 hadde Norge 2.439.209 innbyggere, ifølge Statistisk årbok for 2013. I dag er folketallet passert fem millioner.

Den norske befolkning er litt over doblet de siste hundre år. Den palestinske befolkning er tidoblet. Hvis det siste er folkemord, hva er da det første?

Helt siden Israels opprettelse har væpnede palestinske grupper (pluss arabiske grupper og stater) vært i krig mot landet. I denne krigen er ikke Israel uten flekker på sitt rulleblad, men dersom man sammenlikner med nabolandene og andre land, kommer sakene i et helt annet perspektiv.

Fra november 1947 til oktober 1950 flyktet anslagsvis 600.000-760.000 palestinere fra området hvor staten Israel ble opprettet. Fagforbundets journalist kaller det en etnisk utrenskning, men glemmer at et betydelig antall arabere ble boende innenfor den nyopprettede israelske staten. Fra det som siden ble kalt Vestbredden, som ble okkupert av jordanske styrker, ble alle jøder fordrevet. Alle jøder ble jaget ut av gamlebyen i Jerusalem. Jødene i Hebron var massakrert og jaget allerede i 1929. I årene etter 1948 ble hundretusenvis av jøder jaget ut av arabiske land, men dette ligner ikke på folkemord når man bruker Fagforbundets briller. Det er bare befolkninger som øker ti ganger på hundre år som blir utsatt for folkemord i deres verden, særlig hvis man kan anklage verdens eneste jødiske stat for en slik fryktelig forbrytelse!

Ibrahim-moskeen kaller Fagbladets journalist det, som han anser som "svært hellig". Han unnlater å fortelle at dette også er de jødiske Patriarkenes grav, hvor Abraham, Isak, Sara, Rebekka, Jakob og Lea etter tradisjonen ligger begravd i Makpelahulen. (Faksmile fra Fagbladet)

 

Ensidige anklager

Også flere andre palestinske anklager blir ukritisk videreformidlet i Fagbladets artikkel. De norske utsendingene møter en palestinsk nomadefamilie som hevder å bli «fortrengt». Anklagen blir ukritisk gjengitt, selv om det også rapporteres at de bor på samme sted de bodde da patriarken ble født i 1947.

«Israelske bosettere er kjent for å forgifte brønner,» skriver også journalisten. Det føyer seg inn i en århundrelang rekke av europeiske og arabiske løgnanklager om en kollektiv gruppe av jøder som forgiftere, uten at det henvises til konkrete eksempler.

«Stadig popper det opp nye israelske bosettinger,» heter det også i teksten. Dette til tross for at Israel ikke har anlagt noen ny større bosetning siden 1997. Da to små utposter med 13 brakker ble anlagt i 2012, meldte Peace Now at det var de første utposter som bar preg av å skulle bli permanente som var opprettet på syv (7!) år.

Er det rart Fagforbundets delegater til landsmøtet i november ville boikotte Israel når de jevnlig blir foret med slike løgner og halvsannheter?

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart