Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny rapport: – PA fortsetter å feire terror og jihad i skolene

De palestinske myndighetenes utdanningsdepartement (PA) har aksjonert for å hylle den 17 år gamle videregående eleven og PIJ-terroristen Majdi Ararawi, som ble drept i PA-kontrollerte Jenin. Bildet viser terroristen med et våpen og et PIJ-pannebånd. (Foto: Skjermdump: IMPACT-se)
Mens EU fordømmer PAs opplæring av barn i terror, hat og antisemittisme, viser en ny rapport at PA fortsetter å forgifte barnas sinn.

MIFF har i flere år gjort oppmerksom på at de palestinske selvstyremyndighetene (PA) misbruker internasjonal bistand (inkludert norsk bistand) for å trene barn til å ofre livet i terrorangrep mot israelere. I 2019 oversatte MIFF noen av de verste eksemplene på oppfordring til terror og vold i palestinske skolebøker til dansk og norsk. Rapport etter rapport har dokumentert problemet – likevel fortsetter skattebetalernes milliarder å strømme inn i PAs kasse.

10. mai utstedte EU-parlamentet sin sterkeste fordømmelse til nå av PAs jihad-skolepensum og krevde at hat og antisemittisme ble fjernet fra skolebøker og studiehefter.

I midten av juli vedtok EU-parlamentet resolusjoner som fordømmer PA for å indoktrinere barn i terror, vold, antisemittisme og hat og ber om frysing av bistand.

For noen dager siden forpliktet EU-kommissær Olivér Várhelyi seg til å fryse bistand til PAs skolebøker: – Vi kan ikke lukke øynene mens det spres hat i skolebøker og klasserom, sa kommissæren.

Mens EU fordømmer PAs opplæring av barn til å bli terrorister, viser en ny rapport fra IMPACT-se at PAs forgiftning av barnehjerner fortsetter.

Her er MIFFs utdrag fra rapporten:

(Foto: Skjermdump: IMPACT-se)
 • PA propper så mye hat som mulig i eksamensspørsmålene sine for å sikre at studentene etter tolv år med undervisning i hat og terror vil forbli indoktrinerte
 • PAs Kunnskapsdepartement omfavner den iransk-støttede terrorgruppen Palestinian Islamic Jihad (PIJ)
 • PAs utdanningsminister hyllet studenter fra PA-kontrollerte Jenin som ikke kunne ta matrikulasjonseksamenene sine fordi de hadde begått terrorangrep mot israelere
 • På eksamen i arabisk språk blir martyrer hyllet som «riddere» som «går i døden med et smil».
 • På eksamen i islam beskrives jihad som «toppen av islam». Elevene lærer at jihad er «en av portene for å oppnå martyrdøden»
 • Dikt i arabisk språkeksamen forteller om en palestiner som vender tilbake til hjemlandet med et «våpen i hånden»
 • Jødisk historie i Jerusalem avvist som «grunnløs påstand», «fantasi», «myte», «illusjon» og «forvrengt fortelling»
 • På eksamen i islam sammenlignes jødene med korsfarerne, «kampen på tvers av generasjoner for frigjøring av Palestina» roses og elevene får vite at «jødene har kommet for å ødelegge landet og utslette dets historie»
 • På studentereksamen i geografi med «kart over Palestina» er Israel fjernet fra kartet

Du kan lese hele rapporten her:

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

 1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart