Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Michael Thaidigsmann)
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Michael Thaidigsmann)

Lieberman ønsker å trekke Israel fra Menneskerettighetsrådet

Utenriksminister Avigdor Lieberman ønsker å få med seg amerikanerne på å kutte forbindelsen til FN-organet. Fredsaktivist Yariv Oppenheimer i Peace Now er skeptisk til å samarbeide med FN-granskning av bosetningene.

Jerusalem Post melder at Israel vurderer å trekke seg helt ut av FNs menneskerettighetsråd og avslutte alt samarbeid. Regjeringen ser også på om de skal hente hjem igjen den israelske ambassadøren i rådet, på grunn av de stadige anti-israelske resolusjonene som blir vedtatt der.

Utenriksminister Avigdor Lieberman har sagt han skal sammenkalle utenriksdepartementet til et møte, for å drøfte om landet skal oppfordre andre land – fortrinnsvis USA – til å gjøre det samme.

En kilde i departementet mener at ingen av ideene er særlig realistiske, og sier at de heller ikke har vært oppe til seriøs drøfting på det nåværende tidspunkt. Siden USAs president Barack Obama nylig meldte USA inn i FN-organet og er en motstander av bosetningene, er det også lite trolig at amerikanerne vil trekke seg ut igjen på grunn av en slik sak, legger vedkommende til.

 

Imot bosetninger og imot granskningskomité

Direktør i Peace Now, Yariv Oppenheimer (Foto: Yossi Gurvitz)
Direktør i Peace Now, Yariv Oppenheimer (Foto: Yossi Gurvitz)

Senest sist uke ble fem nye anti-israelske resolusjoner vedtatt, hvorav tre fordømte ulike sider av staten Israels politikk. En annen resolusjon som ble godkjent av Menneskerettighetsrådet, beordret utsending av en granskningskomité til Midtøsten for å se på hvordan israelske bosetninger påvirker palestinske menneskerettigheter.

Den israelske fredsorganisasjonen Peace Now, som er svært negativt innstilt overfor bosetningene, stiller seg kritiske til at rådet nå sender en granskningskomité. Peace Now overvåker blant annet all aktivitet i bosetningene.

– Vi mener at FNs menneskerettighetsråd ikke er et objektivt råd, forklarer direktør Yariv Oppenheimer.

Han varsler at organisasjonen vurderer å ikke samarbeide med komiteen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart