NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Justisminister Gideon Sa'ar ønsker å begrense hvor lenge en statsmininister kan sitte. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Vil forhindre andre å gjøre som Netanyahu

Justisminister Gideon Sa'ar ønsker å begrense hvor lenge en statsminister kan sitte ved makten.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Ministerkomiteen for lovverk støtter enstemmig et lovforslag som vil gjøre at man ikke kan sitte lenger enn åtte år som statsminister i Israel. Forslaget, som støttes av regjeringen, må gjennom flere behandlinger i det israelske parlamentet før det eventuelt blir israelsk lov, skriver Jerusalem Post.

Justisminister Gideon Sa’ar, fra partiet Nytt håp, står bak lovforslaget. Han er glad for at ministerkomiteen enstemmig støttet forslaget hans.

– En begrensning på hvor lenge en statsminister kan sitte vil være et viktig prinsipp, som ligger til grunn for oppfatningen om at myndighetene jobber for innbyggernes beste og ikke seg selv, sier justisministeren.

Han mener en tidsbegrensing vil bidra til å forhindre korrupsjon, men mange er også kritiske til lovforslaget. Det er få parlamentariske demokratier som setter begrensninger på hvor lenge en statsminister kan sitte. Kritikerne viser til Angela Merkel, som har vært forbundskansler i Tyskland siden 2005.

Flere kritikere mener det ikke er behov for å tidsbegrense hvor lenge en statsminister kan sitte. De viser til at siden opprettelsen av staten Israel i 1948 har israelske statsministere i snitt sittet i 5,6 år. Hvis man ser bort fra Netanyahu og David Ben-Gurion, som til sammen satt 27 år som statsministere, faller den gjennomsnittlige statsministerperioden til fire år.

Hvis loven blir innført i Israel vil ikke andre statsministere kunne gjøre som Benjamin Netanyahu. Han har nemlig vært statsminister i Israel i 15 år, de siste 12 årene sammenhengende. Loven vil derimot ikke ha tilbakevirkende kraft, slik at den ikke vil forhindre Netanyahu å eventuelt bli statsminister i åtte nye år. Den tidligere statsministeren er likevel kritisk til lovforslaget.

– Tidligere statsminister Netanyahu er motstander av alle tidsbegrensninger, uavhengig av om de rammer ham eller ikke. Parlamentariske demokratier setter ikke begrensninger på hvor lenge statsministere kan sitte. De legger til rette for frie valg hvor folket velger hvem som skal lede dem og hvor lenge, sier en talsperson for Netanyahu.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart