Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Vil hjelpe ungdom bort fra kriminalitet

Logoen israelsk politi bærer på armene sine. (Foto: Dave Conner)
Logoen israelsk politi bærer på armene sine. (Foto: Dave Conner)
Det nye opplegget til israelsk politi skal inkludere workshops, utflukter, lederskapskurs og undervisning om hvordan å holde seg borte fra vold og kriminalitet.

Israelsk politi prøver å nå ungdom før de blir for involvert og for langt inne i kriminelle og voldelige miljøer. Det nye programmet heter «Mila», som betyr «ord» på hebraisk, og ble startet onsdag. Ungdommene som er i målgruppen er dem som allerede er kjent av politiet, og som har småting på rullebladet. Målet er å nå frem til dem før de blir til ordentlige kriminelle.

Onsdag ble det nye programmet startet ved at representanter fra velferdsdepartementet, utdanningsdepartementet og sikkerhetsdepartementet sammen med politi og lokale ledere, møttes på Tel Avivs hovedpolitistasjon.

Alle har interesse av å løse dette problemet
– Det som er spesielt med dette undervisningsprogrammet er at det blir ledet av [Israels] politisjef [Yochanan Danino]. Han sender ut en beskjed om at han ønsker å forhindre dette, ikke bare for ungdommene, men for hele samfunnet, sier viseleder Meri Meir-Lazar til Jerusalem Post. Hun leder partnerskapsavdelingen i det israelske politiets operasjonsavdeling.

Når prosjektet nå begynner kommer hver av de rundt 70 politistasjonene i Israel til å ha en egen stab med politimenn, som kommer til å kontakte ungdom som veldferdsmyndighetene anser å være ifaresonen, sier Meir-Lazar. Politimennene kommer til å sette sammen en gruppe med ungdommer og møte dem to ganger i uken på lokale samfunnshus. Gruppen kommer til å ha workshops, dra på utflukter. De kommer også til å få lederskapstrening og ikke minst lære hvordan de kan holde seg unna kriminalitet og vold.

– For oss betyr suksess at disse ungdommene ikke får ytterligere kriminelle saker mot seg, forteller Meir-Lazar.

En del av opplegget er at ungdommene skal lære å se på politiet som noen som kan hjelpe dem, ikke en fiende, forklarer hun videre. Det er også mulig at ungdommene skal få mulighet til å involvere seg i lokalsamfunnene ved å drive med frivillig arbeid. Det er nok en mulighet en ser på innad.

Samarbeid på kryss av organisasjoner
Opplegget kan kun skje når det er samarbeid mellom politiet, de lokale myndighetene ogdepartementene.

– Vi legger organisasjonsego utenfor dette. Disse problemene kommer fra samfunnet, og helesamfunnet må løse dem. Vi har alle sammen interesse av å forhindre dette, sier Meir-Lazar.

Prosjektet er en del av en større forandring i holdningen innad i politiet. Man ønsker nå større engagement, mer samarbeid og involvering i lokalsamfunnene.

– Politiets hele agenda er lokalsamfunnsbasert nå. Politisjefen vil at politiet skal være i kontakt med hver kommune gjennom felles forum. Vi behøver ikke vente på statsbudsjettet for å starte dette, mener Meir-Lazar.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart