Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Guy Kawasaki mener Norge har mye å lære av Israel. (Foto: guykawasaki.com)
Guy Kawasaki mener Norge har mye å lære av Israel. (Foto: guykawasaki.com)

– Norge har mye å lære av Israel

- Hvis Israel klarer det, kan vel dere også klare det, sa den tidligere Apple-toppen Guy Kawasaki til byråkrater i Nærings- og handelsdepartementet i forrige uke.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

– Israel har etablert it-selskaper som noteres på Nasdaq. Jeg nekter å tro at fem millioner israelere er så mye smartere enn fem millioner nordmenn, la han til.

Men når det gjelder å skape jobber i høyteknologien, stiller Norge svakere enn Israel på minst to områder, påpekte Kawasaki. Journalist Stig Arild Pettersen gjenga hans uttalelser i Dagens Næringsliv 16. desember.

– Alle naboene til Israel er ute etter å drepe dem. De har lært seg å kjempe, sa Kawasaki. Med ironi la han til at Norge kanskje pent burde be Sverige om å forsøke seg på en invasjon, slik at vi kan også lære å kjempe.

Oljen kan også ha blitt en disfavør for Norge, framholdt Kawasaki.

– Når du bare kan stikke et rør i bakken og suge opp rikdom, så får du ikke akkurat så mye innovasjon, sa Apple-toppen.

Kawasaki rådet norske myndigheter til å satse på gode universiteter og ellers redusere statens rolle i utvikling av høyteknologi. Vend blikket mot Israel, for å lære av dem, formante mannen som statsråd Trond Giske for anledningen hadde utnevnt til «næringsminister for én dag».

Kawasaki er med i den eksklusive gruppen av rådgivere i Apple, den såkalte Apple Fellows. Han var en nær medarbeider av Apple-gründer Steve Jobs som døde for kort tid siden. På 1980-tallet deltok han i markedsføringen av den første Machintoshen. Som etternavnet røper, har Kawasaki japansk familiebakgrunn. Han ble født på Hawaii i 1954.

Kawasaki har skrevet ti bøker om it, forretningsutvikling og salg. Han står bak risikofondet Garage Techology Ventures og nyhetsaggregatoren Alltop.com.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart