Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Mer penger til UNRWA, mer terror

En israelsk buss rammet av en selvmordsterrorist under den andre intifadaen. Terror mot sivile israelere har vært en del av Israel-Palestina konflikten siden 1920-tallet. (Arkivfoto: GPO)
En israelsk buss rammet av en selvmordsterrorist under den andre intifadaen. Terror mot sivile israelere har vært en del av Israel-Palestina konflikten siden 1920-tallet. (Arkivfoto: GPO)
Palestinske skolebøker skriver ingenting om at fred med Israel er mulig eller et mål.

Dette leserbrevet av Dag T. Elgvin er publisert i ukeavisen Dag og Tid i uke 42/ 2018. Det gjengis av MIFF med forfatterens tillatelse.

Dag T. Elgvin. (Foto: NRK)
Dag T. Elgvin. (Foto: NRK)

Norge leder Giverlandsgruppen for de palestinske områdene. På siste møte i New York 27. sept. bevilget Norge 64 mill kr ekstra til UNRWA for å sikre at skolene ikke må stenges. Norge har da gitt 294 mill i år. Mer penger betyr dessverre mer terror. Skolebøkene skriver ingenting om at fred med Israel er mulig eller et mål. De tar til orde for voldelig kamp, viser en rapport laget av Center for Near East Policy and Research.

På de laveste klassetrinnene legges det opp til en følelsesmessig identifisering med kampen for å ’frigjøre’ Palestina, i de høyere klassetrinnene er det en religiøs begrunnelse. I 2. kl lærer barna en sang der det heter «Vi gav sjelen vår for revolusjonen», som skal strekke seg forbi Jerusalem og til Haifa. Det handler altså ikke bare om Vestbredden, men om hele Israel.

I 3. kl lærer de nasjonalsangen der det handler om å ofre seg for ‘forfedrenes land’ «inntil jeg kan vende tilbake». Det står ingenting om at det har bodd jøder der i mer enn 3.000 år. 4. kl: «Jihad-kjemperne som reiste flagget, var lykkelige.» 5. kl-oppgave: «Hvordan kan vi samarbeide for å frigjøre hjemlandet vårt Palestina fra den sionistiske okkupanten?» Dette gis en religiøs begrunnelse: «Jeg er muslim, derfor vil jeg gjøre et offer for frigjøringen av al-Aqsa-moskéen.»

8. kl: «Undertrykkerne har overskredet grensen, derfor er jihad og offer nødvendig.» 10. kl: «Jihad er noe godt i Allahs øyne, det å bli martyr er det høyeste en muslim kan oppnå. Jeg sverger: Jeg skal fortsette på martyrenes vei.»

Noe som er nytt i bøkene fra 2017, er at det også står hva som skal gjøres med jødene som nå lever i Israel. En av språk-tekstene i 5. kl sier: «Jeg sverger, jeg skal ofre mitt blod. Jeg skal fjerne dem som har tilranet seg landet mitt. Jeg skal tilintetgjøre levningene deres…»

Når en hel generasjon er indoktrinert på denne måten, er det vanskelig å se for seg fredelig sameksistens. UNRWA-skolene hører inn under FN, de bryter dermed med FNs charter som setter opp fredelig sameksistens som et mål.

Terroristen al-Mughrabi blir fremstilt som en helt, hun var med på et angrep som drepte 30 mennesker på en buss i 1978. Børge Brende krevde i fjor tilbakebetaling av støtten til et kvinnesenter som var oppkalt etter al-Mughrabi. Nå viser det seg at glorifisering av terror ikke bare foregår i ett kvinnesenter, men er gjennomgående i hele grunnskolen.

Norge bør gjøre som Belgia: Alle bevilgninger til skoler er stanset fordi 28 skoler er oppkalt etter terrorister. Norge bør gjøre som EU: Budsjettkomiteen har foreslått å kutte 15 millioner euro fordi skolebøkene oppfordrer til vold. Norge bør kreve at skolebøkene skrives om så de samsvarer med FN-pakten.

Utenriksminister Eriksen Søreide tror fortsatt på to-statsløsningen. Det gjør ikke PA, som vil ha én stat, en palestinsk stat fra Jordanelva til Middelhavet. Navnet Israel står ikke i skolebøkene, i stedet står det ‘Sionist-okkupanten’. Kartene deres viser at ‘Palestina’ er hele Israel, inkludert Vestbredden. Dette i seg selv er brudd på FN- pakten og burde føre til stans i penge-overføringene.

Relaterte artikler:

Belgia kutter all bistand til palestinsk utdanning på grunn av terrorhyllest

Nekter å skifte navn på senter oppkalt etter terrorist som drepte 37 mennesker

USA kutter all støtten til UNRWA

Hva var den største feilen regjeringen gjorde denne uken?

Abbas kjøpte privatfly til 400 millioner

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart