Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

28-åring alvorlig skadet i bussangrep

En palestinsk terrorist knivstakk en israeler på en buss på Vestbredden. Terroristen ble skutt og drept i angrepet. (Foto: Flash90)
En palestinsk terrorist stakk en israeler ombord en buss før han ble skutt og drept av en sivilist.

En 28 år gammel israeler er alvorlig skadet etter å blitt stukket med et skrujern av en palestinsk terrorist på en buss nær Elazar på Vestbredden, ikke langt fra Jerusalem. En bevæpnet sivilperson på bussen skjøt og drepte terrorister før han rakk å angripe flere, skriver Jerusalem Post.

– En i 20-årene ble stukket i øvre del av kroppen. Han er evakuert til Shaare Zedek medisinske senter i Jerusalem. Vitner til hendelsen blir behandlet for sjokk, opplyser redningstjenesten Magen David Adom.

Den israelske politikeren Nir Barkat hyller sivilisten som stoppet terroristen og mener handlingen hans bidro til å redde mange liv.

– Jeg hyller den væpnede borgeren som drepte terroristen i forbindelse med angrepet på bussen. Handlingen hans reddet liv. Israel er under terrorangrep og dette er den eneste måten å nøytralisere terrorister på, så raskt som mulig for å redde liv, sier Barkat, som vil at flere fra reservestyrkene skal få tillatelse til å bære våpen for å stanse terrorister.

Den siste tiden har Israel vært rammet av en terrorbølge. Først ble fire personer drept i et terrorangrep i Beer Sheva tirsdag 22. mars, før to politibetjenter ble drept og flere sivilpersoner skadet i et skyteangrep i byen Hadera søndag 27. mars. Tirsdag 29. mars ble fem personer skutt og drept i et svært brutalt terrorangrep i Bnei Brak utenfor Tel Aviv.

Ikke siden 2006, da 11 mennesker ble drept av en selvmordsbomber i Tel Aviv, har så mange israelere blitt drept i terror i løpet av en uke.

Familiefedre, en politimann og to ukrainere mistet livet i Bnei Brak.

Torsdagens terrorangrep er det første i den siste tidens terrorbølge som utføres på Vestbredden. Angrepet skjedde kort tid etter at israelske styrker havnet i skuddveksling med væpnede palestinere i Jenin på Vestbredden. Politiet og sikkerhetsstyrkene skulle pågripe mistenkte etter angrepet i Bnei Brak da de ble beskutt. To palestinere døde og en israelsk soldat ble lettere skadet i skuddvekslingen, ifølge IDF.

Den palestinske terrorgruppen Islamsk jihad sier i en uttalelse at de nå er i «operativ beredskap». Det er frykt for nye angrep i tiden fremover.

I denne videoen kan du høre skuddvekslingen i Jenin:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart