Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Brukte drone til å slå ut terrorcelle

En bil står i brann etter å ha blitt truffet av et missil fra en israelsk drone nær Jenin på Vestbredden.
Tre palestinske terrorister ble drept i et israelsk droneangrep på Vestbredden. Terroristene hadde stått bak flere skyteangrep mot israelere.

Natt til torsdag ble tre palestinske terrorister drept da en israelsk drone ble brukt til å angripe bilen de befant seg i. De tre væpnede terroristene hadde akkurat skutt mot en israelsk vaktpost nord på Vestbredden.

Det er først gang siden 2006 at det israelske forsvaret (IDF) utfører et målrettet drap på Vestbredden. IDF og sikkerhetstjenesten Shin Bet sier en felles uttalelse at terroristene angrep vaktposten Jalameh nord for Jenin. Etter angrepet avfyrte en drone en rakett mot terroristenes bil.

Terrorcellen skal ha stått bak en rekke skyteangrep i området. Blant annet skal de ha skutt fra Vestbredden mot byer i Nord-Israel. Det ble brukt en drone av typen Elbit Hermes 450 for å slå ut terrorcellen.

Droneangrepet skjer dager etter at terrorister drepte fire israelere.

De drepte palestinerne er Suhaib al-Ghoul (27), Muhammad Awais (28) og Ashraf a-Saadi (17). Til tross for sistnevntes unge alder var han aktiv militant i terrorgruppen Islamsk Jihad. Det er ikke uvanlig at palestinske terrorgrupper rekrutter barn og unge til sin krigføring mot Israel.

Også al-Ghoul var aktiv i Islamsk Jihad, bekrefter terrorgruppen. Han skal ha vært en leder av en lokal avdeling. Awais er identifisert som medlem av den palestinske terrorgruppen Al-aqsa-martyrernes brigade.

Det ble funnet tre angrepsrifler i bilen deres etter droneangrepet. Forsvarsminister Yaov Gallant måtte personlig godkjenne angrepet.

– Jeg hyller sikkerhetsstyrkene som for kort tid siden eliminerte en terrorcelle som skjøt mot israelsk territorium, og som tidligere hadde stått bak flere skyteangrep, sier forsvarsministeren i en uttalelse.

Suhaib al-Ghoul (27), Muhammad Awais (28) og Ashraf a-Saadi (17) ble drept i droneangrepet.

MIFF har tidligere skrevet at de palestinske selvstyremyndighetene har mistet kontrollen over flere byer på Vestbredden, spesielt byene Jenin og Nablus nord på Vestbredden. Her florerer det av ulovlige våpen og terrorgrupper som Islamsk Jihad og Hamas får stadig større innflytelse.

For å forhindre at disse byene brukes som base for terrorangrep mot sivilbefolkningen i Israel har det israelske forsvaret i over ett år hatt en pågående antiterror-operasjon på Vestbredden.

Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet har Israel klart å avverge 375 store terrorangrep så langt i år, inkludert 300 planlagte skytinger.

Samtidig har palestinske terrorister utført 147 betydelige terrorangrep i Israel og på Vestbredden så langt i år. Det inkluderer 120 skyteepisoder. Betydelige angrep kan være skyting, bombing, påkjørsel og kidnapping.

Siden nyttår er 25 mennesker drept i palestinske terrorangrep. I tillegg er flere titalls skadet, mange for livet. På palestinsk side har over 130 mennesker blitt drept siden nyttår. De aller fleste har vært militante som er drept i kamper med israelske soldater, men også sivile som har havnet i skuddlinjen – og under andre omstendigheter – har dødd.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart