En politimann står vakt utenfor Gamlebyen i Jerusalem, hvor en palestinsk terrorist knivstakk en israeler 6. september 2023. (Foto: Flash90)

Utplasserer væpnede vakter utenfor alle synagogene i Jerusalem

Frykter terrorangrep i forbindelse med høytiden.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det nærmer seg en periode med høytidsdager i Israel. I den forbindelse er det stor frykt for palestinske terrorangrep. Derfor vil det – for aller første gang – bli utplassert væpnede vakter utenfor alle synagoger i den israelske hovedstaden, skriver Jerusalem Post.

Siden begynnelsen på året har det vært 19 terrorangrep i Jerusalem, mens 31 angrep har blitt avverget. Det israelske politiet har gjort store forberedelser i et forsøk på å unngå nye terrorangrep i forbindelse med den kommende høytiden.

Tusenvis av politifolk vil bli ut plassert på populære og hellige steder. Politisjef i Jerusalem, Doron Turgeman, sier det er aller første gang at væpnet personell blir utplassert utenfor hver eneste synagoge i byen.

I motsetning til jødiske gudshus i Europa og USA, så pleier ikke israelske synagoger å ha væpnede vakter til vanlig, noe som gjør beslutningen svært betydningsfull.

Det har vært flere terrorangrep mot og ved synagoger i Jerusalem i løpet av årene. I januar i år ble sju personer drept utenfor en synagoge i byen, den yngste av dem var bare 14 år gammel.

I november 2014 gikk to palestinske terrorister inn i en synagoge i byen med pistol, kjøttkniv og øks. Fire personer ble drept i dette angrepet.

Politiet i Jerusalem vil også gjøre andre tiltak for å trygge sikkerheten. Det er ventet store folkemengder i forbindelse med høytiden.

– Vi må holde en høy beredskap. De som kommer til Jerusalem stoler på at vi sørger for sikkerheten. Friheten til å tilbe under jødiske høytider og arabiske bønnetider er av største betydning, sier politisjefen i byen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart