Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Utplasserer væpnede vakter utenfor alle synagogene i Jerusalem

En politimann står vakt utenfor Gamlebyen i Jerusalem, hvor en palestinsk terrorist knivstakk en israeler 6. september 2023. (Foto: Flash90)
Frykter terrorangrep i forbindelse med høytiden.

Det nærmer seg en periode med høytidsdager i Israel. I den forbindelse er det stor frykt for palestinske terrorangrep. Derfor vil det – for aller første gang – bli utplassert væpnede vakter utenfor alle synagoger i den israelske hovedstaden, skriver Jerusalem Post.

Siden begynnelsen på året har det vært 19 terrorangrep i Jerusalem, mens 31 angrep har blitt avverget. Det israelske politiet har gjort store forberedelser i et forsøk på å unngå nye terrorangrep i forbindelse med den kommende høytiden.

Tusenvis av politifolk vil bli ut plassert på populære og hellige steder. Politisjef i Jerusalem, Doron Turgeman, sier det er aller første gang at væpnet personell blir utplassert utenfor hver eneste synagoge i byen.

I motsetning til jødiske gudshus i Europa og USA, så pleier ikke israelske synagoger å ha væpnede vakter til vanlig, noe som gjør beslutningen svært betydningsfull.

Det har vært flere terrorangrep mot og ved synagoger i Jerusalem i løpet av årene. I januar i år ble sju personer drept utenfor en synagoge i byen, den yngste av dem var bare 14 år gammel.

I november 2014 gikk to palestinske terrorister inn i en synagoge i byen med pistol, kjøttkniv og øks. Fire personer ble drept i dette angrepet.

Politiet i Jerusalem vil også gjøre andre tiltak for å trygge sikkerheten. Det er ventet store folkemengder i forbindelse med høytiden.

– Vi må holde en høy beredskap. De som kommer til Jerusalem stoler på at vi sørger for sikkerheten. Friheten til å tilbe under jødiske høytider og arabiske bønnetider er av største betydning, sier politisjefen i byen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart