Søk

Masseterror

Vi tenker ikke på det til daglig. Men i våre dager er en av de store truslene terror av en helt annen skala enn verden tidligere har kjent. Denne artikkelen ble trykket i "Midtøsten i fokus" sommeren 2000.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En tenkt episode: En mann kledd i arbeidsklær plasserer en tilsynelatende uskyldig beholder ved luftinntaket til et kjøpesenter. Etter et par dager er det et lite oppslag i avisene om en influensa-epidemi. Men innen en uke er ca. 4.000 mennesker døde av miltbrann (anthrax). Sykdommen er ikke smittsom, men det er høy dødelighet. (Ford og andre store konsern forbød sine folk å reise med fly under Golfkrigen i 1990-91 pga. frykt for miltbrann-bakterier på flyplassene.)

En annen tenkt episode: En beholder med VX-gass blir etterlatt på
Ben Gurion-flyplassen. Etter noen minutter åpner en automatisk mekanisme beholderen slik at gassen strømmer ut. Hundrevis av mennesker dør, blant dem den første bølgen av sikkerhets- og hjelpepersonell som kommer strømmende til. Man dør nesten umiddelbart ved at gassen kommer i kontakt med huden.
Det foranstående er to av et stort antall mareritt-scenarier.
Mange av disse metodene kan ikke oppdages på forhånd ved bruk av røntgen eller metall-detektorer.

Kombinasjonen av muslimske fanatikere med mye penger og arbeidsledige eksperter fra det tidligere Sovjetunionen, er i stand til å få til det meste.

USA føler seg sterkt truet, og bruker tiervis av milliarder dollar på forskning som skal føre til at man kan oppdage og forhindre den slags terror.

Farlige grupper
Både Iran og Irak har store mengder biologiske våpen, og det er stor fare for at farlige folk kan kjøpe mer fra ex-Sovjet.

En kjent leder i Islamsk Jihad, Nasser Asad al-Tamimi, døde i 1998. Han sa i Amman like før sin død at kjemiske og biologiske våpen er «måten å vinne den hellige krigen på».

Det finnes dessverre tegn på at Islamsk Jihad, Hamas og Hizbollah har skaffet seg noe av disse dødens stoffene og noe ekspertise på feltet. En CIA-rapport antyder at to sveitsiske forretningsmenn har hjulpet dem med dette.

Palestinske leger og sykehus har kjøpt komponenter som kan brukes i dødens tjeneste, offisielt til forskning. I Hebron i 1998 fant israelske agenter datafiler med planer om å bruke kjemiske og biologiske våpen til å forurense mat og vann.

Osama Bin Laden er saudi-arabisk milliardær med et sterkt hat mot Vesten. Han gjør ingen hemmelighet av at han er villig til å bruke slike våpen. Han mener at det er «en religiøs plikt» å skaffe dem. Men han er mer opptatt av USA enn av Israel.

Mottiltak
Skal det lykkes å forhindre terror, må det gjøres klart at stater blir holdt ansvarlig for det som skjer. Hver enkelt stat må ha ansvar for at ingen får anledning til å forberede slike angrep på denne statens område. Eksperter mener at det ikke er mulig å gjennomføre slike angrep dersom ingen stat støtter dem, eller i det minste lukker øynene.

Etterretning mot de aktuelle miljøene er svært viktig. Det er et nært samarbeid om dette mellom Israel og USA. Internasjonalt samarbeid er i det hele tatt helt avgjørende.

Dersom verden truer med, og gjennomfører, strenge straffetiltak, vil det virke dempende på lysten til å utføre slike angrep. Det andre momenter som også kan virke inn: Den som gir en gruppe slike våpen, kan aldri vite når våpnene blir brukt på en annen måte enn man ønsker, og kanskje bli vendt mot giveren selv. (Et eksempel på det når det gjelder «vanlige» våpen: USA gav effektive panservernraketter til den afghanske geriljaen til støtte i dens kamp mot det daværende Sovjetunionen. Disse rakettene blir nå brukt mot USAs venner.)

– Endelig må terroristene og deres venner alltid regne med «arbeidsulykker», slik at giftgassen (eller hva det måtte være) kan lekke ut og ramme dem selv eller en «vennligsinnet» befolkning.
I Midtøsten kommer det også inn at avstandene er svært korte. Det skal ikke mye vind til før smitte og gift kan blåse fra jøder til arabere.

Likud og Arbeiderpartiet
Likud bruker faren for masseterror som et argument mot en palestinsk stat. Den ser for seg at en slik stat kan være et sted hvor den slags lett får utvikle seg.

Arbeiderpartiet derimot mener at faren for masseterror er en viktig grunn til at man må få på plass en fredsavtale som tar bort grunnlaget for terror.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart