Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vold mellom muslimer

10. oktober hadde Ketil Volden fra Norsk Folkehjelp en artikkel i Dagbladet under tittelen Midtøsten og hatet mot USA. Det er mange sider ved artikkelen (og Norsk Folkehjelps synspunkter generelt) vi kunne kommentere, vi kommer nok tilbake til noen av dem. Men her skal vi nøye oss med å gjengi og kommentere noen få fakta-opplysninger.

Han skriver at irakerne under Saddam Hussein har jevnet 4000 kurdiske landsbyer med jorden. I perioden 1987-88 brukte de kjemiske stridsmidler mot kurdiske landsbyer, blant annet mot Halabja der 5000 mennesker, de fleste kvinner, barn og eldre, ble drept. I samme tidsrom ble 180.000 kurdere tatt av dage!

På denne bakgrunnen er det jo helt utrolig at Saddam Hussein var en meget populær herre blant palestinere og andre arabere under Golfkrigen i 1990-91, altså bare ganske få år etter at han fikk drept 180.000 mennesker – som til og med var muslimer.

At et arabisk land bruker en slik hensynsløshet mot en minoritet, selv en som har «riktig» religion, understreker det faktum at jødene trenger en stat hvor de er i flertall, og at de aldri mer må bli henvist til å være et hjelpeløst mindretall i arabiske og europeiske land.

Opplysningene får en til å undre seg over hva som ligger bak det voldsomme engasjementet i Europa for at palestinerne skal få en stat nr. 2 (fra før er de i flertall i Jordan), mens kurderne tydeligvis ikke anses for å trenge noen egen stat i det hele tatt.

Etter min oppfatning er feilen i Midtøsten ikke at jødene har fått et ørlite område hvor de kan være i flertall og styre sin egen skjebne, men at ikke også andre etniske og religiøse minoriteter har fått det (kurdere, drusere, koptere i Egypt, kristne og animister i Sudan m.m.). Måten det muslimske flertallet har behandlet og behandler sine minoriteter på, tilsier at de trenger egne stater.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart