Søk

«Bunnløst hat» fra Norge

Yair Ettinger i den israelske avisen Ha'aretz har skrevet en artikkel om hvor fiendtlig Norge er blitt overfor Israel. Vi leste den på Internett fredag 26. april.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det første som slo oss, var at den allesteds nærværende professor Nils Butenschøn var til stede der også, som ekspert.

Han sa at Norge i dag ikke kunne ha vært et nøytralt sted hvor palestinere og israelere kunne ha møtt hverandre. Den gjensidige mistilliten mellom Israel og Norge har vokst seg for dyp.

De siste ukene har Norge vært en av de aller hardeste kritikerne av Israel i verden, også sammenliknet med de andre skandinaviske landene, som alle er kjent i Israel for sine anti-israelske synspunkter.
Men den aller hardeste kritikken kom ikke fra den norske regjeringen, men fra grupper som tidligere har hatt gode forbindelser med Israel: Akademikere, fagforeninger og fra Arbeiderpartiet.

For en uke siden erklærte Norges største fagforening med ca. 800.000 medlemmer en forbrukerboikott av Israel. Den oppfordret sine medlemmer til ikke å kjøpe noen israelske varer og til å avslå alle invitasjoner fra israelske organisasjoner. Kjøpesentre merket israelske varer spesielt for å støtte boikotten, trailere nektet å frakte israelske varer fra havnene. En konsert som sveitsiske jøder skulle holde i Oslo, ble avlyst.

Akademikerne har vært spesielt aktive. Universitetet har offentlig oppfordret til protest mot Israel, og ledende forelesere har oppfordret til full boikott.

Ettinger siterer Edvard Vogt (juridisk professor ved universitetet i Oslo), som sammenlikner Sharon med Hitler og Mein Kampf. Vogt skriver at Israel er det eneste av de vestlige land som er innblandet i en utvidelseskrig, som annekterer og erobrer land fra et nabofolk, bomber og ødelegger nabofolkenes infrastruktur, skyter deres barn og ønsker etnisk rensning. Utdannede israelere som ikke tar sterk avstand fra sitt lands politikk er medløpere. Og hvis vi fortsetter å samarbeide med israelske akademikere uten å holde dem ansvarlige, er vi også medløpere, mener Vogt.

Ettinger siterer den israelske forfatteren Yoram Kaniuk (han tilhører venstresiden) som har vært i Oslo flere ganger de senere år. Han sier at når det blir tale om politikk, «oppdager man et bunnløst hat [hos nordmennene mot Israel]. Inntrykket er at plutselig er det tillatt å si hva som helst – mot Israel og mot jødene. …. Har du noen gang hørt dem snakke slik om det russerne gjør i Tsjetsjenia, eller om hvordan 40 millioner kurdere blir undertrykt?»

Butenschøn sier at holdningen til Israel i Norge ikke er et resultat av en stor muslimsk befolkning. Etter 2. verdenskrig følte Israel sterke forpliktelser overfor Israel. Det førte til både militær og økonomisk hjelp og følelsesmessig tilknytning. Men nå føler mange nordmenn seg bedradd. Israel skuffet dem moralsk og krysset «røde linjer» (grenser som ikke skal krysses).

Så i den grad israelerne i det hele tatt vet noe om oss her oppe i steinrøysa, er det slik vi er oppfattet. Noen vil sikkert betrakte det som en ære. For oss som driver dette nettstedet, blir det en ytterligere oppfordring til å stå på.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart