Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

«Bunnløst hat» fra Norge

Yair Ettinger i den israelske avisen Ha'aretz har skrevet en artikkel om hvor fiendtlig Norge er blitt overfor Israel. Vi leste den på Internett fredag 26. april.

Det første som slo oss, var at den allesteds nærværende professor Nils Butenschøn var til stede der også, som ekspert.

Han sa at Norge i dag ikke kunne ha vært et nøytralt sted hvor palestinere og israelere kunne ha møtt hverandre. Den gjensidige mistilliten mellom Israel og Norge har vokst seg for dyp.

De siste ukene har Norge vært en av de aller hardeste kritikerne av Israel i verden, også sammenliknet med de andre skandinaviske landene, som alle er kjent i Israel for sine anti-israelske synspunkter.
Men den aller hardeste kritikken kom ikke fra den norske regjeringen, men fra grupper som tidligere har hatt gode forbindelser med Israel: Akademikere, fagforeninger og fra Arbeiderpartiet.

For en uke siden erklærte Norges største fagforening med ca. 800.000 medlemmer en forbrukerboikott av Israel. Den oppfordret sine medlemmer til ikke å kjøpe noen israelske varer og til å avslå alle invitasjoner fra israelske organisasjoner. Kjøpesentre merket israelske varer spesielt for å støtte boikotten, trailere nektet å frakte israelske varer fra havnene. En konsert som sveitsiske jøder skulle holde i Oslo, ble avlyst.

Akademikerne har vært spesielt aktive. Universitetet har offentlig oppfordret til protest mot Israel, og ledende forelesere har oppfordret til full boikott.

Ettinger siterer Edvard Vogt (juridisk professor ved universitetet i Oslo), som sammenlikner Sharon med Hitler og Mein Kampf. Vogt skriver at Israel er det eneste av de vestlige land som er innblandet i en utvidelseskrig, som annekterer og erobrer land fra et nabofolk, bomber og ødelegger nabofolkenes infrastruktur, skyter deres barn og ønsker etnisk rensning. Utdannede israelere som ikke tar sterk avstand fra sitt lands politikk er medløpere. Og hvis vi fortsetter å samarbeide med israelske akademikere uten å holde dem ansvarlige, er vi også medløpere, mener Vogt.

Ettinger siterer den israelske forfatteren Yoram Kaniuk (han tilhører venstresiden) som har vært i Oslo flere ganger de senere år. Han sier at når det blir tale om politikk, «oppdager man et bunnløst hat [hos nordmennene mot Israel]. Inntrykket er at plutselig er det tillatt å si hva som helst – mot Israel og mot jødene. …. Har du noen gang hørt dem snakke slik om det russerne gjør i Tsjetsjenia, eller om hvordan 40 millioner kurdere blir undertrykt?»

Butenschøn sier at holdningen til Israel i Norge ikke er et resultat av en stor muslimsk befolkning. Etter 2. verdenskrig følte Israel sterke forpliktelser overfor Israel. Det førte til både militær og økonomisk hjelp og følelsesmessig tilknytning. Men nå føler mange nordmenn seg bedradd. Israel skuffet dem moralsk og krysset «røde linjer» (grenser som ikke skal krysses).

Så i den grad israelerne i det hele tatt vet noe om oss her oppe i steinrøysa, er det slik vi er oppfattet. Noen vil sikkert betrakte det som en ære. For oss som driver dette nettstedet, blir det en ytterligere oppfordring til å stå på.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart