Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Belgierne drepte ti millioner

Belgia er fremdeles opptatt av å dømme mennesker utenfor Belgia i alminnelighet og jøder i særdeleshet. Siste vedtak fra den flittige nasjonalforsamlingen er en lov om at man skal kunne stille utlendinger for retten in absentia, altså selv om disse utlendingene ikke er til stede. Kommentarene går ut på at denne loven passer fint til å få brakt Ariel Sharon for en belgisk domstol.

En uhyggelig fortid
Det var en som i sin tid sa til noen som var opptatt med å dømme en annen: «Den som er uten synd, kan kaste den første stein på henne.» [Joh 8:7] Ut fra dette er Belgia enda dårligere egnet til å dømme andre enn de fleste land i verden er.

14.08 hadde Øystein Franck-Nielsen, journalist i samfunnsavdelingen i Vårt Land, en kommentar-artikkel i sin avis. Overskriften var Forfulgt av fortiden. Den forteller om to bøker som er utgitt i de senere år.
Nederlenderen Ludo de Witte har skrevet boka The assassination of Lumumba (Attentatet på Lumumba). I januar 1961 ble den første statsministeren i Kongo (fram til 1960 Belgisk Kongo), Patrick Lumumba, drept. Boka dokumenterer meget tydelig at den belgiske regjeringen stod bak. Et stort antall andre ble drept ved samme anledning.

For to år siden utgav amerikaneren Adam Hochschild boka Kong Leopolds spøkelse på engelsk. Budskapet var at under sin tid som kolonimakt, gjennomførte belgierne et folkemord på 10 millioner kongolesere. Ti millioner! Boka har vært lest i den engelsktalende verden, men vakte liten interesse i Belgia.

Men i sommer kom boken ut i Belgia. Til tross for at dette er opplysninger som burde ha vært undersøkt for lenge siden, forsøker belgierne åpenbart fremdeles etter beste evne å fortsatt legge lokk på. Det er nedsatt en komite som skal komme med en uttalelse i 2004! Som lederen for Det kongelige museum for Sentral-Afrika i Brussel sa: «Vi kan ikke unngå å svare på disse spørsmålene. Det er blitt en altfor het sak. Alle reiser spørsmålene hele tiden, og vi vet ikke hva vi skal svare.»

«De mente det så vel,» skriver Franck-Nielsen, selv om de kappet hendene av kongolesere som ikke klarte å tappe nok naturgummi fra trærne.

Dette har det altså ikke vært tatt noe oppgjør med i Belgia. Og dette er landet som skal dømme jøder for «krigsforbrytelser» fordi disse jødene «ikke gjorde nok for å forhindre» arabere (som selvsagt ikke skal straffes) i å drepe andre arabere.

Britene
Det er en alminnelig oppfatning at Belgia og Portugal var verst som koloni-makter. Men det er kommet fram at de som vil regne seg som de beste, Storbritannia, også i høyeste grad har sine svin på skogen. Da India skulle få sin selvstendighet i 1947, kostet det én million mennesker livet. Mellom 1876 og 1908 døde 12-33 millioner mennesker i India av sult som kunne vært unngått (det er åpenbart ulike måter å regne på).

Britene oppfant konsentrasjonsleirene i Boer-krigen. Britene bombet landsbyer i Irak, Sudan og Pakistan med gassvåpen på 1920- og 30-tallet. De brukte ganske tøffe metoder både mot jøder og arabere i Palestina.

Men få eller ingen, fra noen av de europeiske landene, er straffet for overgrepene.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart