Varm og tørr periode i vente?

Eksperter fra Ben-Gurion-universitetet i Beersheba har foretatt en undersøkelse. Den har vært støttet av UNESCO, og har vart i 15 år. I undersøkelsen er det blitt samlet inn data om vann i nåtid og fortid, ut fra bl. a. historiske beretninger, isotoper i stalagmitter i huler, hvordan vannstanden har vært i Dødehavet og mange andre opplysninger.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Undersøkelsen viser at klimaet i Israel har skiftet gjennom historien. Det har vært perioder da det var ekstra varmt. I slike perioder har det også vært ekstra tørt, omtrent 20 % mindre nedbør totalt. Det har ofte ført til at byer og landsbyer i utkanten av ørkenen ble fraflyttet. Innimellom har det vært kjøligere perioder. Og da har det også vært mer regn. Det har ført til en økning i folketallet og fruktbare forhold.

Mye tyder på at det har vært en kjølig periode, men at en varm og tørr periode er i ferd med å begynne. Det kan tenkes at drivhuseffekten og den generelle oppvarmingen på jorden øker varmen og tørken. – Det er allerede en tendens til at nedbøren i Nord-Israel ligger under det tidligere gjennomsnittet. Generelt er somrene i Israel varmere og varer lengre, mens vintrene er varmere og tørrere enn før.
Det er ikke bare at den samlede nedbørsmengden reduseres. Regnet faller i et annet mønster. I stedet for å falle forholdsvis jevnt, og dermed ofte på en jord som er fuktig og lett kan absorbere mer vann, kommer det sjeldnere og i store mengder når det kommer, slik at mye av vannet skaper flom og renner bort.

Regnmakeri
Israel har i en årrekke drevet med «regnmakeri». Det dreier seg om partikler av sølvjodid. Disse partiklene blir sprøytet inn i skyer. De skal danne en slags kjerner som vanndråper skal danne seg rundt. Metoden krever at det finnes skyer av høvelig type. Sølvjodiden blir «sådd» inn i skyene fra fly. Dersom skyene ligger lavt, kan man også bruke varmluft til å bringe sølvjodiden opp i skyene. Det øker faktisk regnmengden med 10-15 %, i alt ca. 80 millioner m3. Men inntil nylig har det vært få skyer av egnet kvalitet denne vinteren.

Underjordisk brakkvannsjø
En av de få plussfaktorene i dagens triste vannsituasjon, er at forskerne har oppdaget en brakkvannsjø under Israels ørken i sør, Negev. Det dreier seg kanskje om så mye som 200 milliarder m3 med brakkvann, dvs. vann som er salt, men mindre salt enn havvann.
De nevnte forskerne ved Ben-Gurion-universitetet anbefaler at Israel tar skritt til å pumpe dette vannet i store mengder og avsalte det. Avsaltingen blir dyr, men billigere enn å avsalte sjøvann, slik Israel er i ferd med å forberede i stor stil.

Kilde: En artikkel i Jerusalem Post av David Rudge 27. november.

 

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart