Jewish Agency gir integreringsoppgavene til staten

Jewish Agency har vedtatt å avslutte mange av sine integreringsprogrammer for nye innvandrere. Organisasjonen vil konsentrere seg om å få diaspora-jøder til å flytte til Israel.

De fleste jødene som er kommet til Israel, er kommet fordi de ble presset eller tvunget til det av omstendighetene i landet de kom fra. I Israel finner de et land hvor jødene er i flertall og kan styre seg selv. For at jødene skal kunne beholde flertallet i en situasjon hvor den arabiske befolkningen i Israel øker raskt, er det viktig at stadig flere jøder flytter til Israel.

I noen måneder nå har det vært en strid om hvem i Israel som skal gjøre hva med hensyn til innvandring. Jewish Agency har tidligere fulgt innvandrerne fra stedet de bodde på tidligere og til de var integrert i Israel. Men nå har Jewish Agency bestemt at det som skal skje etter at innvandrerne er kommet til Israel, må den israelske staten ta seg av. Jewish Agency har vedtatt å avslutte mange av sine programmer i Israel. Jewish Agency vil konsentrere seg om å bearbeide jødene i landene de bor, forforklare dem hvorfor de bør flytte til Israel og forberede dem der på et liv i Israel.

Nå har statsminister Benjamin Netanyahu fått gjennom en bevilgning til prosjekter som skal erstatte det Jewish Agency tidligere gjorde i Israel. Ett av prosjektene er en studentby i Sør-Israel, i området hvor det ofte kommer raketter fra Gaza.

 

Falash Mura fra Etiopia

Det er fremdeles 2.200 jøder igjen i Etiopia. Noen hadde litt uklar status fordi de hadde konvertert til kristendommen (mer og mindre frivillig) og har nå konvertert tilbake til jødedommen. Regjeringen har nå satt som mål at alle de etiopiske jødene skal være kommet til Israel innen 1. april 2014.

 

Kilder: En artikkel av Shlomo Cesana og Yori Yalon i Israel Hayom 10. juli 2012 og en artikkel av Ruth Eglash i Jerusalem Post 8. juli 2012.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart