Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

En revolusjon i kreftbehandling er på vei fra Israel

En illustrasjon av hvordan den nye kreftbehandlingen fungerer. (Foto: Skjemdump YouTube)
En illustrasjon av hvordan den nye kreftbehandlingen fungerer. (Foto: Skjemdump YouTube)
Ny israelsk kreftbehandling godkjent.

Amerikanske myndigheter har godkjent en ny israelsk behandling for lymfekreft. Det er andre gang en slik type behandling er blitt godkjent, og den kan revolusjonere måten man behandler kreft på, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

– Dette starter et nytt vitenskapelig paradigme for behandling av alvorlige sykdommer. I løpet av bare noen få tiår har genterapi gått fra å være et lovende konsept til en praktisk løsning på dødelige og stort sett uhelbredelige former for kreft, sier Scott Gottlieb i det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) i en pressemelding til flere internasjonale medier.

Medisinen, som heter Yescarta, er utviklet av det israelske selskapet Kite Pharma. Det er ventet at medisinen vil koste rundt tre millioner kroner i USA, noe som vil genere inntekter på flere hundre millioner amerikanske dollar. I august ble det israelske selskapet kjøpt opp av Gilead Sciences til en pris av 95 milliarder kroner.

Selv om prisen på behandlingen kan virke høy, er den lavere enn sammenlignbare behandlinger. Det som skiller den israelske behandlingen ut fra andre, er at hver dose av medisinen er personlig tilpasset. Medisinen tar i bruk pasientens eget immunforsvar til å angripe lymfekreften.

Behandlingen ble først utviklet av National Cancer Institute og doktor Steven Rosenberg. De signerte en avtale med Kite Pharma i 2012, hvor Kite bidro til å finansiere forskningen mot patentrettigheter på kreftbehandlingen.

Yescarta er den andre genbehandlingen som blir godkjent av FDA og den første som behandler non-Hodgkins lymfom, eller voksne som lider av B-celle lymfom.

Det nye legemiddelet vil hjelpe pasienter hvor to innledende behandlinger har feilet. Behandlingsresultatet ved bruk av Yescarta er på 51 prosent. Det er mye høyere enn sammenlignbare kliniske studier. Men den kan også ha livsfarlige bivirkninger.

– Godkjennelsen av Yescarta bringer denne nyskapende CAR-T-celleterapi til en ekstra gruppe kreftpasienter med få andre alternativer. Voksne mennesker med visse typer lymfom hvor behandling ikke har hjulpet tidligere, sier Peter Marks, direktør for FDAs senter for biologisk evaluering og forskning i pressemeldingen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart