Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Det russiskproduserte antiluftskytset S-300 er nå på plass i Syria. (Foto: Wikipedia)
Det russiskproduserte antiluftskytset S-300 er nå på plass i Syria, tross israelske protester. (Foto: Wikipedia)

Russland trosset israelske protester

Nå er det avanserte antiluftskytset S-300 levert til den syriske hæren.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu bekrefter at Russland nå har levert antiluftsystemet S-300 til Syria, skriver avisen Ha’aretz.

– Arbeidet var ferdig for en dag siden, sa Shoigu til russisk TV 2. oktober.

To militærfly av typen Antonov landet noen dager tidligere på den russiske militærbasen nær Latakia med det nye antiluftskytset ombord. Dermed trosset Russland advarsler fra Israel og USA om å gi systemet til Syria.

– Tiltakene vi gjør er ment å sørge for at våre soldater i Syria har 100 prosent sikkerhet og trygghet, legger den russiske forsvarsministeren til.

I september ble et russisk spionfly skutt ned av det syriske luftforsvaret, da de forsøkte å stanse et israelsk angrep. 15 russiske soldater omkom. Det israelske forsvaret har blankt avvist at de kan klandres for nedskytingen.

Det syriske militæret bruker i dag det utdaterte antiluftsystemet S-200. Det var dette systemet som skjøt ned det russiske spionflyet. Systemet skal ikke ha vært sofistikert nok til å gjenkjenne det russiske flyet som et vennlig fly.

Med det langt mer avanserte systemet S-300 på plass i Syria håper russerne å unngå lignende hendelser i framtiden, men ikke alle deler den optimismen.

– Å bringe flere antiluftmissiler inn i Syria vil ikke løse den syriske hærens uprofesjonelle og vilkårlige avfyring av missiler. Det vil heller ikke redusere faren for fly som opererer i området, sier en ikke navngitt kilde.

Israel har siden 2017 angrepet over 200 mål i Syria. Formålet har vært å hindre at Iran forankrer seg militært i Syria, samt stanse leveranser av avanserte våpen til Hizbollah-militsen i Libanon. Selv om Russland er alliert med både Syria og Iran, har de tillatt de israelske angrepene inne i Syria.

Det nye antiluftskytset vil ikke gjøre det umulig for Israel å gjennomføre nye angrep, men vil gjøre det vanskeligere for israelske jagerfly å operere.

– Nå må Israel må tenke seg om to ganger, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

Til tross for dette sier statsminister Benjamin Netanyahu at Israel vil fortsette å gjøre det som er nødvendig for å beskytte landets interesser.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart